Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


East Gipsy Band, Gáspár Károly Trió
2

East Gipsy Band, Gáspár Károly Trió

Az East Gipsy Band nagyszerű kezdeményezés a roma zenei hagyomány és a jazz ötvözése terén élvonalbeli magyar roma zenészekkel.
Gáspár Károly zongorista a hazai jazz élet egyik meghatározó szereplője.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 18. szombat, 20:00

East Gipsy Band

Az East Gipsy Band nagyszerű kezdeményezés a roma zenei hagyomány és a jazz ötvözése terén élvonalbeli magyar roma zenészekkel. Ez a szenzációs csapat már turnézott Kanadában és az Egyesült Államokban is. Hatalmas sikert arattak a legendás New York-i Blue Noteban és a Detroit Jazz Fesztiválon is. A zenekar vezetője Balázs József, a közép generáció egyik legtehetségesebb zongoristája, a Krakkói Jazz Juniors Versenyen a legjobb szólista díját nyerte el, de bátyja zenekarának is egyik húzóembere. A hegedűs/gitáros Sárközi Lajos 2006-ban, 15 éves korában nyerte meg a Magyar Rádió országos jazzhegedű versenyét. Azóta is ugrásszerűen fejlődik. A cimbalmos Oláh Vilmos az egyik nagy új ígéret hangszerén. Az énekes Balogh Guszti a Nomada zenekar vezetője, a Fabula Rasa zenekar tagja, de emellett számos egyéb hazai és külföldi zenekar állandó vendégzenésze is. A bőgős Orbán György az ország egyik legkeresettebb zenésze hangszerén. Lendületes, virtuóz, lehengerlő muzsikus, számtalan együttesben játszik. 2005-ben tagja volt az Avignon Nemzetközi Jazz Fesztiválon nagydíjat és közönség dyjat nyert Bolla Quartetnek. Balázs Elemér dobosként és zeneszerzőként - immár másfél évtizede meghatározó alakja a magyar jazzéletnek, s 1995 óta zenekarvezetőként is működik. Ő aztán igazán nem szorul bemutatásra!

A zenekar tagjai:

Balázs József – zongora, Sárközi Lajos – hegedű, gitár, Oláh Vilmos – cimbalom, Balogh Guszti – ének, Orbán György – bőgő, Balázs Elemér – dob

Gáspár Károly Trió

Gáspár Károly zongorista a hazai jazz élet egyik meghatározó szereplője. Sokrétű zenei tevékenysége mellett a Karc FM szerkesztő-műsorvezetője, a JazzMa.hu kritikai rovatvezetője, és a Magyar Jazz Szövetség vezetőségi tagja.

Triójával saját kompozíciókat és jazz standard-eket egyaránt műsoron tartanak. Zenéjükre jellemző, hogy friss és előremutató, romantikus és esztetizáló, ugyan akkor tiszteletben tartja a mainstream jazz hagyományait. A hármasban Gáspár Károly partnerei: Horváth Balázs bőgős, és Varga Bendegúz dobos.

2017. februárjában jelent meg a trió első albuma, „The Outsider” címmel, a Hunnia Records gondozásában. A korongon nyolc Gáspár kompozíció mellett, egy Horváth Jenő dal, a „Ma este nem gondoltam rád” feldolgozása hallható. Ugyan ebben az évben a JazzMa.hu olvasói szavazatai alapján „Az év lemeze”-díjat nyerte el a „The Outsider”. 2019-ben pedig Fonogram-díjra jelölték. 2019. márciusában, a TOM-TOM Records kiadásában látott napvilágot a Gáspár Károly Trió második albuma, „Salvation” címmel.

Ajánlatunk


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!