Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Dudu Tassa & The Kuwaitis

Dudu Tassa & The Kuwaitis

2011-ben Dudu Tassa and the Kuwaitis, 2015-ben Ala Shawati, 2019-ben pedig El Hajar című lemezeivel hajtott fejet elődjei előtt - megalkotva a klasszikus arab dalok, a progresszív „irak 'n' roll” és az elektronikus zenék különleges elegyét. Ennek a három albumnak az esszenciájával érkezik hazánkba, hogy a közel-keleti és messzi nyugati koncerttermek után a Müpa közönségét is elvarázsolja.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 1. szerda, 20:00

Dudu Tassa & The Kuwaitis - Irak 'n' roll

Dudu Tassa - ének, gitár

Közreműködők:
Nir Maimon - basszusgitár
Barak Kram - dobok, ütőhangszerek
Ariel Qassus - qanun
Eyal Yonati - billentyűk
Yoni Dor - fuvola
Mira Abu Elassal - cselló

Az izraeli Dudu Tassa tizenhárom éves volt, amikor 1990-ben Loving The Songs címmel megjelent első albuma. Csodagyereknek tartották, és annak megfelelően sorra ontotta is a lemezeket, de Nyugaton csak a 2009-es In the End You Get Used to Everything keltett visszhangot, melyen a Radiohead gitárosa, Jonny Greenwood is szerepelt. Az igazi csoda azonban még váratott magára két évig, amikor egy ládikóban Dudu rátalált nagyapja és az ő testvére felvételeire.

A modern iraki zene megteremtőiként jegyzett Daoud és Saleh Al-Kuwaiti a legnépszerűbb szerzők közé tartozott a múlt század első felében, akiknek az arab zenei világ olyan csillagai kérték közreműködését, mint Umm Kulthum és Mohamed Abdel Wahab. Aztán az első arab-izraeli háború kitörése után Izraelben telepedtek le, és az Izraeli Rádió arab zenekarának szólistáiként ragyogtak tovább, azon kevesek közt, akiket egyaránt csodált az arab és a zsidó hallgatóság. A gitáros-énekes Dudu Tassa rögvest a maga rockos képére gyúrta szerzeményeiket: 2011-ben Dudu Tassa and the Kuwaitis, 2015-ben Ala Shawati, 2019-ben pedig El Hajar című lemezeivel hajtott fejet elődjei előtt - megalkotva a klasszikus arab dalok, a progresszív „irak 'n' roll” és az elektronikus zenék különleges elegyét. Ennek a három albumnak az esszenciájával érkezik hazánkba, hogy a közel-keleti és messzi nyugati koncerttermek után a Müpa közönségét is elvarázsolja.

 

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire.…

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!