Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Dokumentumfilmklub - Gaudiopolis – in memoriam Sztehlo Gábor - rendező:Szántó Erika

Dokumentumfilmklub - Gaudiopolis – in memoriam Sztehlo Gábor - rendező:Szántó Erika

Az evangélikus lelkész Sztehlo Gábor által 1945-1949 között felállított és vezetett Budakeszi úti gyermekotthon, gyermekköztársaság életét mutatja be a játékfilm. Szántó Erika rendezte a Gyermekmentő című dokumentumfilmet is az egykor az otthonban élt gyerekek visszaemlékezései alapján.

Dokumentumfilmklub

Gaudiopolis – in memoriam Sztehlo Gábor
dokumentumdráma, 96 perc, 1989
Rendező: Szántó Erika

Az evangélikus lelkész Sztehlo Gábor által 1945-1949 között felállított és vezetett Budakeszi úti gyermekotthon, gyermekköztársaság életét mutatja be a játékfilm.
Szántó Erika rendezte a Gyermekmentő című dokumentumfilmet is az egykor az otthonban élt gyerekek visszaemlékezései alapján. A rendező azonban maga választotta a játékfilmverzió bemutatását, mert ezen keresztül el tudja magyarázni a közönségnek a dokumentumdráma készítésének műhelytitkait.

Nemrég jelent meg a Sztehlo-gyerekek voltunk című riportkönyv, amelynek még élő szereplőit és a könyv szerkesztőit is szeretnénk meghívni a film utáni beszélgetésre.

Ajánló


Az előadás kifejezetten a párkapcsolati nehézségekről, a párválasztás felelősségéről, az együttlét örömeiről -…

A musical egy színházi társulat létrejöttét dolgozza fel, különféle emberi sorsokon keresztül. A…

Az illúzió mesterei - 2021 New York, Peking, Dubai, Las Vegas, Monte Carlo…