Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Dokumentumfilmklub - Eszter lánca - rendező: Varga Ágota
2

Dokumentumfilmklub - Eszter lánca - rendező: Varga Ágota

Az Eszter lánca egy sorskövető dokumentumfilm, amely Eszter és fia, Peti drámai történetét kíséri végig, és így vezeti be a nézőt egy bipoláris depresszióval küzdő anya és a felnőtté válás, az elszakadás küszöbén álló fiúgyermeke életébe.

Eszter lánca
magyar dokumentumfilm, 52 perc, 2017
Rendező: Varga Ágota

Az Eszter lánca egy sorskövető dokumentumfilm, amely Eszter és fia, Peti drámai történetét kíséri végig, és így vezeti be a nézőt egy bipoláris depresszióval küzdő anya és a felnőtté válás, az elszakadás küszöbén álló fiúgyermeke életébe. Babarczy Eszter szerkesztő, kritikus, publicista, esszéista, műfordító, eszme- és művészettörténész, kutató és népszerű egyetemi oktató. Peti a londoni UCL egyetemen kémikus hallgató. A film a kettőjük különleges viszonyát mutatja be: Eszter igyekszik betegségével minél kevésbé terhelni fiát, míg Peti szeretné minél jobban támogatni anyját, ám ez a kettő ellentmondásban van egymással. Annak ellenére, hogy a bipoláris zavar jó ideje ismert, a közbeszédben eddig ritkán esett szó róla, kevesen vállalják nyilvánosan, vagy akár környezetük előtt betegségüket. A film célja egy nyílt párbeszéd kezdeményezése a témáról.

Ajánló


A hazai zenei élet egyik legsokoldalúbb, egyedi hangú és korát meghazudtoló zenei világgal…

Csernus Imre nevét szinte mindenki ismeri, hiszen ő volt az egyetlen pszichológus, aki…

Folytatódik a Vígszínház Shakespeare-sorozata.