Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Dobozy Borbála csembalókoncertje / BTF 2019

Dobozy Borbála csembalókoncertje / BTF 2019

A 18. századi, billentyűs hangszerre írt zene egyik legavatottabb tolmácsolója, Dobozy Borbála hangversenyének műsorán olyan cseh mesterek darabjai csendülnek fel, akik fiatalon elhagyták hazájukat, és külföldön alkottak jelentős életművet.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 6. szombat, 19:30

Dobozy Borbála csembalókoncertje

    Štěpán: G-dúr szonáta csembalóra, op. 3/2
    Štěpán: Dalok
    Das Mädchen am Ufer – Lány a parton
    Das Veilchen im Hornung (Das arme Veilchen!) – Szegény ibolya!
    Schwanenlied – Hattyúdal
    Phidile
    Zelenka: F-dúr szonáta két oboára, fagottra és basso continuóra, ZWV 181/5
    G. A. Benda: F-dúr szonáta csembalóra
    G. A. Benda: Mein Thyrsis – Thyrsisem
    G. A. Benda: Philint
    G. A. Benda: Heraklit
    G. A. Benda: Von nun an, oh Liebe – Mostantól, ó, szerelem
    G. A. Benda: g-moll concerto csembalóra és vonósokra

A 18. századi, billentyűs hangszerre írt zene egyik legavatottabb tolmácsolója, Dobozy Borbála hangversenyének műsorán olyan cseh mesterek darabjai csendülnek fel, akik fiatalon elhagyták hazájukat, és külföldön alkottak jelentős életművet. Josef Antonín Štěpán Bécsben lett a császári család zenemestere, a barokk és a klasszika közötti átmeneti korszak zeneszerzője. Három kötet dalt komponált német szövegre, amelyek nagy népszerűségnek örvendtek. Hangjának frissessége és népies egyszerűsége hatott Schubert dalművészetére is.
Jan Dismas Zelenka a barokk korszak egyik legeredetibb, legjelentősebb cseh mestere. Bach, Telemann és más nagy kortársai is csodálták kontrapunktikus művészetét, gazdag harmóniai találékonyságát, sajátos hangszerelését.
A minden újra nyitott, kísérletező, színes, egyéni hangú Georg Anton (Jiří Antonín) Benda elsősorban négy melodrámájával írta be magát a zenetörténetbe, amelyek a műfaj legjobbjai. Már életében nagy elismerés övezte, Mozart kedvenc zeneszerzőjének nevezte őt.

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!