Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Different Dimension - Stanley Jordan Quartett

Different Dimension - Stanley Jordan Quartett

A 80-as évek nagy amerikai gitáros generációjának tagja, a különleges „tapping” technikájáról híres jazz gitáros, Stanley Jordan (USA) második alkalommal látogat Magyarországra, és 2016-os nagysikerű koncertje után ismét a Margitszigeten ad nagyszabású koncertet hazai és külföldi zenész sztárokkal.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. június 28. vasárnap, 20:00

Different dimension - Stanley Jordan Quartet
jazz-koncert

A 80-as évek nagy amerikai gitáros generációjának tagja, a különleges „tapping” technikájáról híres jazz gitáros, Stanley Jordan (USA) második alkalommal látogat Magyarországra, és 2016-os nagysikerű koncertje után ismét a Margitszigeten ad nagyszabású koncertet hazai és külföldi zenész sztárokkal.

Jordan igazi kaméleon, akit nyitottság, képzelőerő és sokoldalúság jellemez. Pályája 1985-ben indult, azóta klasszikus művek merész feldolgozásai, popslágerek kapcsán tett felfedezések, vagy éppen a jazz határait feszegető, ultramodern improvizációi révén újra és újra lenyűgözi közönségét. A koncerten egyik társa a chilei Christian Galvez basszusgitáros lesz, aki Billy Cobham, Stanley Clarke és Dennis Chambers zenekaraiban is közreműködött, és Gary Willis, Dominique di Piazza és Hadrien Feraud mellett tagja a Masters of Bass együttesnek. A virtuóz zenészről könnyedsége és dallamos játéka miatt sokan úgy vélik, valójában basszushúrokkal felszerelt gitáron játszik.
 
Két hazai ütőhangszeres művésszel, Horváth Kornéllal és Dörnyei Gáborral, vagyis a tHUNder Duóval kiegészülve az észak- és dél-amerikai, afro- és európai zenekultúrából merítve hoznak létre 21. századi kamarazenét. Dörnyei Gábor Európa-szerte az egyik legkeresettebb dobos szólistaként, sessionzenészként és tanárként egyaránt. 2017-ben készült DRUMEO című filmje olyan kiválóságok közé emelte, mint Peter Erskine, Bernard Purdie és Billy Cobham. A Kossuth-díjas Horváth Kornélt  jól ismeri a magyar közönség, de külföldön is nagy ismertségnek örvend: 2016-ban a brit Rhythm magazin olvasói „Az év ütőhangszeres művészének” választották. Bátran nevezhetjük az egyik legeredetibb magyar előadóművésznek, aki egyedi ütéstechnikával rendelkezik, s játékában izgalmasan ötvözi a magyar zenei gyökereket a jazzel, az indiai, arab, afrikai és latin-amerikai hatásokkal.

Stanley Jordan gitár
Christian Galvez basszusgitár
Horváth Kornél ütőhangszerek
Dörnyei Gábor dob

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!