Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Dennis Russell Davies és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Dennis Russell Davies és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Napjaink egyik leginnovatívabb és legeredetibb karmestere, a Grammy-díjas Dennis Russell Davies – ezúttal Brahms és Bernstein műveivel – már visszatérő vendégként érkezik a zenekar élére.

A zenekar mesterei
Dennis Russell Davies és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara
A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Műsor:
Brahms: 1. (d-moll) zongoraverseny, op. 15
Bernstein: 2. szimfónia („The Age of Anxiety”)

Balog József, Vajda Marcell (zongora)
A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara
Vezényel: Dennis Russell Davies

A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának életében immár hagyomány, hogy az együttes tagjai a legnevesebb hazai és külföldi karmesterek irányításával lépnek közönség elé. Napjaink egyik leginnovatívabb és legeredetibb karmestere, a Grammy-díjas Dennis Russell Davies – ezúttal Brahms és Bernstein műveivel – már visszatérő vendégként érkezik a zenekar élére. Brahms d-moll zongoraversenye komoly intellektuális és fizikai állóképességet igényel a szólistától, és nem támaszt kisebb elvárásokat az előadók felé Bernstein szóló zongorára és zenekarra írt 2. szimfóniája sem, ami W. H. Auden Pulitzer-díjas költeménye után kapta a The Age of Anxiety, azaz A szorongás kora címet. A zenekar mesterei sorozat áprilisi koncertjén Dennis Russell Davies és a Zeneakadémia hangszeres hallgatói mellett szólista szerepben a magyar zenei élet egyik legsokoldalúbb zongoristáját, Balog Józsefet, valamint az ígéretes fiatal tehetségként számon tartott Vajda Marcellt hallhatja a közönség.