Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Délibáb Társulat: Az elveszett királyság / MINIMATINÉ

Délibáb Társulat: Az elveszett királyság / MINIMATINÉ

A címben szereplő elvesztett királyság nem más, mint mindannyiunk szeretett Földje, amelynek megóvásáért közösen kell dolgoznunk. Széltündér, Erdőmanó és Aranybálna minden áron szabadulna az őket fojtogató szemétszörnyektől, kívánságuk pedig meghallgatásra talál, amikor a Színes Dombok Királyságára téved egy bátor kisfiú, hogy segítsen.

MINIMATINÉ - Délibáb Társulat: Az elvesztett királyság
Hol volt, hol nem lesz?

Új időknek új mesékre van szükségük, és a Délibáb Társulat tartalmas bábelőadása éppen ennek a felismerésnek köszönheti megszületését.

A 2019-ben alakult Délibáb Társulatban zenészek, táncosok és bábművészek szövetkeztek kicsik és nagyok okulására és szórakoztatására. Céljuk, hogy művészi és pedagógiai szempontból egyaránt igényes, minőségi előadásokat készítsenek. Az elvesztett királyság a repertoár fontos darabja, hiszen napjaink egyik legégetőbb kérdésével, a környezetvédelemmel, az ember természeti környezetére gyakorolt hatásával foglalkozik. Meg persze azzal, ami ebben a témában a legfontosabb: hogyan lehet megállítani a tragikus folyamatokat? A 3-8 éves korosztálynak ajánlott, Sólyom Tamás élőzenés kíséretével megvalósuló asztali bábelőadásban szerethető karakterekkel ismerkednek meg a nézők, ezért is érinti meg őket, amikor veszélybe kerül élőhelyük. A hős kisfiú szerencsére azonnal a segítségükre siet, így ha nem is egy személyben, de újdonsült barátaival összefogva sikerül megmentenie a világot. Szuperhős persze bárkiből lehet: az előadást lezáró foglalkozás valójában kinyitja a színpadi valóságot a nézőtér felé. A legkisebbek játékosan, énekelve, zeneszóra, a bábok közvetlen közelében tapasztalják és értik meg, miért kötelességünk megőrizni a minket körülvevő természet kincseit.

Közreműködők:
Széltündér............................................ Revuczky Nóra
Erdőmanó............................................ Goiteinné Dezséri Dóra / Goitein Gergely
Aranybálna........................................... Szörényi Júlia / Budavári-Soós Kornélia
Kisfiú.................................................... Matolcsy Gábor
Az előadás során élőben zenél............ Sólyom Tamás

Alkotók:
írta: Fabacsovics Lili
rendező: Szörényi Júlia
díszlet és bábok: Sári Miklós, Vincze Kata
zene: Sólyom Tamás

Korosztály: 3-8 év
Rendező: Müpa

Ajánló


A Játékszín kétrészes krimijének helyszíne egy katamarán, ahol a külügyminisztérium nyolc fontos embere készül egy könnyed hétvégét eltölteni.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Stephen Sachs amerikai szerző vígjátékát hihetetlen sikerrel játsszák a világon mindenütt, és most magyarul is látható ez a végtelenül szórakoztató,…