Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Danny mesél

Danny mesél

Danny Bain és Ágoston Béla zenés-mesés hangszerbemutatója, nem csak gyerekeknek

 több

Az ütőshangszeres, a jellegzetes mesemondó Danny és a multiinstrumelista Ágoston Béla mutatja meg, hogyan érdemes játékos módon létező és eddig még nem létzetett hangszereken bolondosabbnál bolondosabb történetekkel szórakoztatni gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Az előadásban megszólaló hangszerek:

klasszikus fúvóshangszerek: szopránszaxofon, basszusklarinét;

különboző népek hangszerei: balafon, steel drum, didzseridu, havasi kürt, fujara, amerikai házi

készítésű gitárok (diddley bow, szivaros doboz gitár), magyar népi hangszerek (kecskeduda, brácsa,

hegedű, ütőgardon);

nem-hangszer hangszerek: kutya játékok, sípok.

 

Danny Bain az Amerikai Egyesült Államokban született és nőtt föl. Zenélni hazájában, Afrikában és Dél-Amerikában tanult, majd 2010-ben Magyarországra érkezett. Jellegzetes mesemondó stílusa afrikai zenei hagyományokra épül, tradicionális és saját népmeséket ötvöz fülbemászó dallamokkal és hipnotikus ritmusokkal afrikai balafon kíséretében.

Történetei magyar és angol nyelven hallgathatók.

Ágoston Béla már gimnazista korában foglalkozott versmegzenésítésekkel és ekkor érintette meg a népzene és a jazz, melyek napjainkra szerves részei lettek szabad – “zenei stand up comedy” – stílusának.

A klasszikus fuvola, klarinét és szaxofon tanulmányok mellett népi hangszereken is tanult játszani, így duda, furulya, fujara, havasi kürt, kanásztülök, ütőgardon, hegedű, brácsa, bőgő, citera is szerepelnek kelléktárában, de ma már fontos hangszere a karib-tengeri steel drum és az új magyar találmány a glissonic is.

Ajánló


Több, mint harminc év után tér vissza a legendás darab a Szegedi Szabadtérire.

A Zoom program használatával várjuk nyomozni vágyó vendégeinket egy online térbe, ahol moderátoraink…

A musicaltörténelem legnagyobb sikerei között emlegetik a Queen dalokból készült We Will Rock…