Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Dalnokklub

Dalnokklub

Versek, dallamok, gondolatok
Házigazda Radványi Balázs, Balog Péter
Vendég: a Gável testvérek: András és Gellért

Dalnokklub
2019. december 08. 19:00

Versek, dallamok, gondolatok

Házigazda Radványi Balázs, Balog Péter
Vendég: a Gável testvérek: András és Gellért

A Gável testvérpár köré csoportosult Testvérek néven 1997-ben elindult  zenekar az akkori gimnazista és egyetemista korú fiatalok kedvencévé lett. Az abban az időben született dalok széles körben elterjedtek. Az egymás után, sorra megjelenő albumaikat falta a fiatal közönség.

Hat-hét év múltán a zenekar feloszlott- átalakult.  Gável Testvérek néven – saját korábbi és újonnan komponált szerzeményeik révén továbbra is a mainstreamben maradtak. A 2007-ben megrendezett, nemzetközi érdeklődéssel is kísért Katolikus Városmissszió hazai élcsapatának számítottak. Aztán a Gável fiúk látszólag letették a lantot.

A belső, lelki átrendeződést követően viszont nem várt fordulat következett be. Nevet váltottak újra, amelyet azzal magyaráztak, hogy Jézus kérte tőlük. Az ekkorra Eucharist néven alkotó testvérpár egészen új üzenetű dalokkal állt elő. A koncertek repertoárjából kikerültek a félprofán énekek. Az úgynevezett dicsőítés határozta meg a zenekar minden tevékenységét.

Ajánló


Miért járnak az emberek Zorán-koncertre? Miért szeretnék oly sokan legalább évente egyszer színpadon…

Robert Louis Stevenson regénye a XVIII. században, Jim Hawkins és anyja fogadójában kezdődik.…