Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Daldélután Mukk Józseffel

Daldélután Mukk Józseffel

Mukk József Schubert A szép molnárlány (Die schöne Müllerin, D. 795) című dalciklusát adja elő, kiegészítve a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábrendező szakos hallgatója, Siflis Anna performanszával.

A 2020-21-es évadban az Eiffel Műhelyház megnyitásának köszönhetően új helyszínnel gazdagodik a magyar zenei élet, ami hiánypótló különlegességek, rég elfeledett formák számára biztosít lehetőséget. A hely arra is alkalmat nyújt tehát, hogy a régebben oly népszerű és különleges énekművészi értékeket és kihívásokat hordozó dalestek hagyománya újraéledjen. A dalok – mivel az Opera nem koncertterem, hanem színház! – színpadi formákkal is összekapcsolódnak az eseménysorozat keretében: a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábrendező osztályának tagjai (osztályvezetők: Hoffer Károly és Csizmadia Tibor, 2017-2022) minden daldélután egy-egy kiválasztott darabjához színházi, bábos, képzőművészeti performanszot kreálnak, ezzel is egyedülállóvá téve a programsorozatot.

A ciklusból [A szép molnárlány] A molnár és a patak című, utolsóelőtti dalt a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábrendező szakos hallgatója, Siflis Anna rendezése teszi valódi színházi performansszá.

MŰSOR
Schubert: A szép molnárlány (Die schöne Müllerin, D. 795)

Ajánló


1988-ban a Vígszínházban mutatták be – és azóta is repertoáron tartják – az…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt,…

A clevelandi operaházba világhírű olasz tenor érkezik Otello szerepére. Az igazgató és titkára…