Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Czukor Balázs: Vonat elé leguggolni

Czukor Balázs: Vonat elé leguggolni

József Attila utolsó nagy kitárulkozása Kozmutza Flóra iránt született meg. Váratlan öngyilkosságát követve Flóra el akarta hagyni az országot. Brazíliába készült, gyógypedagógiai végzettségével remélte, ott is kaphat állást. E komoly elhatározásának része volt, hogy a költő haláláért többen is őt okolták.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 24. kedd, 15:00

Czukor Balázs: Vonat elé leguggolni
részben József Attila

József Attila utolsó nagy kitárulkozása Kozmutza Flóra iránt született meg. Váratlan öngyilkosságát követve Flóra el akarta hagyni az országot. Brazíliába készült, gyógypedagógiai végzettségével remélte, ott is kaphat állást. E komoly elhatározásának része volt, hogy a költő haláláért többen is őt okolták. Volt, aki egyenesen azt a kérdést merte nekiszegezni, miért nem volt képes odaadni magát Attilának, aki ennyire szerette és kívánta őt. A pszichológushallgató Flórát érzései ekkor már Illyés Gyulához fűzték, de mivel Illyés házas volt még papíron, nem nyilvánították ki kölcsönös és így titkossá vált vonzalmukat senki előtt sem.
Attila végzetes tettét követően Illyés sem maradhatott ki a kárhoztatottak közül, postán, aláírás nélküli, nyílt levelezőlapot kapott, újságból kivágott nagybetűkkel, az alábbi szöveggel:
J Ó Z S E F   A T T I L A   G Y I L K O S A.
Sokan sokféleképpen próbálták az életében elhanyagolt költőt utólag pártfogásukba venni, illetve másokat felelősséggel felruházni a tragédia kapcsán.
Flóra sokáig várt a maga József Attila-történetével. 1962. júniusi dátummal megírja lányának erre vonatkozó visszaemlékezését, ám egészen 1984-ig vár. Tehát nem volt könnyű számára sem az elszámolás.
Legfeljebb sejtéseink lehetnek, miért.

Ilyesféle sejtésekből áll majd össze a Jászai Mari Színház számára készülő színjáték, József Attila életéről és haláláról. Az idő távlatából éppúgy szemlélni fogjuk e tragikus sorsot, mint a kezdeteitől, gyermekévei alapján.

Szereplők:
Figeczky Bence
Danis Lídia
Kolnai Kovács Gergely
Lass Bea
Nagy Katica
Tóth Rita
Végh Péter

Zene és látvány: Gutema Dávid, Mikulán Dávid
Jelmez: Kiss Julcsi
Szcenika: Szvatek Péter

Ügyelő: Frank Viktor
Súgó, Rendezőasszisztens: Tóth Bianka

Rendező: Czukor Balázs

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!