Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Cziffra Fesztivál- Kamarazene Európa körül, Sandro De Palma (zongora), Alexander Hülshoff (gordonka)
2

Cziffra Fesztivál- Kamarazene Európa körül, Sandro De Palma (zongora), Alexander Hülshoff (gordonka)

Műsor:
Janáček: Pohádka
Britten: Szonáta csellóra és zongorára
Brahms: F-dúr szonáta op.99
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 22. csütörtök, 19:30

CZIFFRA FESZTIVÁL
KAMARAZENE EURÓPA KÖRÜL

SANDRO DE PALMA (ZONGORA), ALEXANDER HÜLSHOFF (GORDONKA)

Az olasz zongoraművész a hetvenes-nyolcvanas években főként szólistaként szerzett hírnevet, majd kamarazenészként is számos formációban mutatta meg tehetségét, többek között olyan együttesekkel, mint a Prazak, az Ebène és az Amarcorde Vonósnégyes. Kamarapartnere ezúttal korosztálya jeles tagja, Alexander Hülshoff, akit expresszivitásáról és kifinomult csellóhangjáról ismernek a világ minden táján. Szólistaként Európa, Ázsia, Észak- és Dél-Európa neves zenekaraival lépett fel. Fellépésein és felvételein a kamarazene központi szerepet játszik, a Trio Bamberg csellistájaként és számos olyan művésszel együttműködve, mint Pinchas Zukerman, Martin Stadfeld, Fazıl Say, Friedemann Eichhor, a Fine Arts Quartet és Gil Sharon.

Közös estjükön megszólal a cselló-zongora szonátairodalom egyik ékköve, Brahms F-dúr szonátája, de megismerkedhetünk a 20. század kevésbé közismert darabjaival is. Britten szonátáját Mstyslav Rostropovich számára komponálta, aki aztán ­állandóan repertoáron tartotta, lemezre is vette a darabot a szerző partnereként. Az öttételes mű bemutatója 1961-ben volt, Britten később további műveket komponált „Szlavának”, akinek a játéka lenyűgözte. Janáček Mese (Pohádka) című műve egy orosz meséhez, Vasilij Zukovskij Berendijev cár meséje című művéhez ad zenei illusztrációkat. Az eredetileg 1910-ben komponált művet többször átírta, végső formájában 1923-ban mutatták be.

Támogató: Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Kiemelt szponzor MVM

Ajánlatunk


Ajánló


SZEREPLŐVÁLTOZÁS! BŐVEBB INFORMÁCIÓK A LEÍRÁSBAN. Improvizációs párkapcsolati játék, négy kiváló színművész és dr. Piczkó Katalin játékmester közreműködésével.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A színpadi változatot Molnár Ferenc azonos című örökérvényű ifjúsági regénye ihlette. Dés és Geszti dallamai, Grecsó szövegei által a szereplők…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!