Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


CZF 2019 | Cziffra Fesztivál | ˝A katarzis˝ | Cimbalomesttel egybekötött beszélgetés

CZF 2019 | Cziffra Fesztivál | ˝A katarzis˝ | Cimbalomesttel egybekötött beszélgetés

„A katarzis” – Cimbalomesttel egybekötött beszélgetés

dr. Freund Tamás (neurobiológus), Lackfi János (író, költő), Nagy-Kálózy Eszter (színművész), Lukács Miklós, Balogh Kálmán (cimbalom)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 19. kedd, 19:00

Mi a katarzis? Mit jelent a művészetekben és mit a hétköznapi életben? Mi a jelentősége az élet egyes területein ennek az összetett lelki folyamatnak? Miért fontos a megélése és milyen kihatása van életünkre?
Arisztotelész az“egyénben bekövetkező emelkedett, megtisztult lelkiállapot”-ként definiálja a katarzist,  míg Freund Tamás vallja, hogy: “A művészi élmény, azon belül is különösen a zenei remekművek, képesek érzelmi tartalékainkat olyan mértékig mobilizálni, hogy dopamin szabadul fel a jutalmazás és kielégültség érzet agyi központjában, miáltal más tudati szintre emelkedhetünk, megélve a katarzis testet-lelket átható varázsát.”A Cziffra Fesztiválokon már hagyománnyá váltak a beszélgetéssel fűszerezett zenei estek. Ezen az estén a világszerte elismert, de nyilvános szereplést ritkán vállaló Dr. Freund Tamás Széchenyi-díjas neurobiológus, agykutató mutatja be a tudomány álláspontját a katarzisról. Arra a kérdésre, hogy mindez miként mutatkozik meg és hat életünkre, Nagy-Kálózy Eszter Kossuth-díjas színésznő és Lackfi János József Attila-díjas költő keresi a választ. A zenei élményt két kimagasló előadó garantálja: Balogh Kálmán és Lukács Miklós a cimbalomjáték koronázatlan királyainak számítanak nemcsak itthon, de szerte a világon. Ha nem is katarzis, de mindenesetre meglepetés, hogy csak a negyedik Cziffra Fesztiválon  hallunk először cimbalmot, hiszen Cziffra édesapja, idősebb Cziffra György is ennek a Kárpát-medencén kívül szinte ismeretlen, különlegesen virtuóz és érzékeny hangszernek volt a mestere.

Főtámogató: MVM Zrt., NKA

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!