Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Concerto Armonico in Café Zimmermann - kávéházi muzsika

Concerto Armonico in Café Zimmermann - kávéházi muzsika

A mai műsor egy elképzelt rekonstrukció egy olyan műsorból, amit egy képzelt este a lipcsei zenekedvelő közönség -kávé, sör, csülök mellett vagy után - élvezhetett: két jelentős kolléga és két jóbarát zenéje.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 8. kedd, 19:00

Lipcse zenei életét a 18. század első felében érdekesen színesítette a Collegium Musicum. Ezt a zenei együttest 1701-ben Georg Philipp Telemann alapította, amikor LIpcsében jogot hallgatott. Később, 1729-töl éveken át Johann Sebastian Bach vezette az együttest. Feladatuk volt hetente legalább kétszer a Zimmermann-kávéházban (nyáron annak kerthelyiségében) muzsikálni. Az esti alkalmak a város zenei életének egyik fő attrakciójává váltak, ahol Bach számtalan művét, köztük kantátákat, versenyműveket, szviteket és kamaraműveket adhatott elő. A Zimmermann-kávéház speciálisan a Collegium Musicum alkalmai céljából beszerzett hatalmas pedálos csembalója ihlethette Bachot csembalóversenyei komponálására. Saját művei mellett bizonyára kortársai, elődei műveit is megszólaltatta Bach együttesével. Köztük díszhelyet foglalhattak el az együttes alapítójának és Bach jó barátjának, Telemannak kompozíciói. A mai műsor egy elképzelt rekonstrukció egy olyan műsorból, amit egy képzelt este a lipcsei zenekedvelő közönség -kávé, sör, csülök mellett vagy után - élvezhetett: két jelentős kolléga és két jóbarát zenéje.

Ajánlatunk


A funkos/funkys pop-rockban utazó Honeybeast nevéhez számtalan album, illetve sláger fűződik, melyek közül kiemelkedik A legnagyobb hős című 2014-es szerzemény, 24 milliós (!) kattintásszámmal.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Középkori balladák sokszor adtak hangot a nők társadalomban betöltött, mennybe emelt vagy épp porba tiport helyzetéről. Női sorsok elevenednek meg a A mennybe vitt leány című dalesten, ahol egy csokor középkori magyar népballada hangzik el.

Ajánló


Örkény István az életéről Elmondja: Mácsai Pál

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Számít-e a múzsa csókja, és egyáltalán mi az? Honnan és hogyan jön a zene, a szöveg, és minden, amit nem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!