Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Concertino sorozat: Stanley, Corelli, Vivaldi, Mozart, Britten

Concertino sorozat: Stanley, Corelli, Vivaldi, Mozart, Britten

A Concertino sorozat idei második, Corellitől Brittenig ívelő hangversenyén Szőke Zoltán kürtművész és a kezdetektől itt zenélő Kertész György csellóművész lép a BFZ kamaraegyüttese elé a virtuozitás, intimitás és letisztultság jegyében.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 5. vasárnap, 15:30

Kertész György (cselló), Szőke Zoltán (kürt) • Koncertmester: Pilz János

Műsor:

John Stanley: d-moll concerto vonóskarra, Op. 2, No. 4
Arcangelo Corelli: D-dúr concerto grosso, Op. 6, No. 1
Antonio Vivaldi: a-moll csellóverseny, RV 419
Wolfgang Amadeus Mozart: 3. (Esz-dúr) kürtverseny, K. 447
Benjamin Britten: Simple Symphony, Op. 4


A Concertino sorozat idei második, Corellitől Brittenig ívelő hangversenyén Szőke Zoltán kürtművész és a kezdetektől itt zenélő Kertész György csellóművész lép a BFZ kamaraegyüttese elé a virtuozitás, intimitás és letisztultság jegyében.

Angol, itáliai és osztrák muzsika, eltérő korok és zenei iskolák, különleges szólóhangszerek – a szokásos változatosság jellemzi a Fesztiválzenekar kamarazenei sorozatának idei záróhangversenyét. A koncert első felében a barokk concerto három arcát ismerhetjük meg. Elsőként John Stanley, a gyermekkorában megvakult kiváló 18. századi orgonista­zeneszerző darabja hangzik el. A mű Corelli és Händel hatása alatt íródott, ám zenei fűszerezése jellegzetesen angol: ünnepélyesség, finom melankólia és tömörség jellemzi.

A versenyművek tekintetében Corelli korának legnagyobb példaképe volt. A concerto grossókból álló Op. 6-os sorozat tette divatossá például a két hegedű és egy cselló szembeállítását a zenekarral. Vivaldi viszont a velencei mintát követte: az ő csellóversenye – Corelli öttételes darabjával szemben – háromtételes, formailag egyszerűbb, szólisztikusabb.

A szünet után jóval későbbi mű, Mozart 3. kürtversenye szólal meg. A szerző mind a négy erre a hangszerre írt versenyművét 1783 és 1791 között, bécsi tartózkodása alatt komponálta Joseph Leutgeb kürtös számára. A kottában található tréfás bejegyzések baráti kapcsolatról, a kotta maga virtuóz zenészről árulkodik.

Benjamin Britten a brácsatanárának ajánlott darabot. 1933-ban, húszévesen úgy döntött, kidolgozza gyerekkorában komponált nyolc tánctémáját. Párba rendezte őket, és megszületett a négytételes, vonósokra írt Simple Symphony. A tételek alliteráló címeket kaptak, magyarul valahogy így: Bombasztikus bourrée, Pajkos pizzicato, Szenvedélyes sarabande és Furfangos finálé.

Ajánlatunk


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!