Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Clébio Oliveira: Carnations and Roses • GGTánc Eger

Clébio Oliveira: Carnations and Roses • GGTánc Eger

Az újonnan felépített Nemzetei Táncszínházban először bemutatandó előadásuk, a Clébio Oliveira által koreografált Carnations and Roses című táncjáték.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 6. csütörtök, 19:30

Clébio Oliveira: Carnations and Roses
táncjáték
GG Tánc Eger

 A GG Tánc Eger az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozatként működő, a kortárstánc közönségszámára befogadható formáit alkalmazó, dinamikusan fejlődő, magyar és külföldi vendég alkotókkal, magyar és külföldi táncművészekkel alkotó együttes, melynek tagozatvezető: Topolánszky Tamás.

Az újonnan felépített Nemzetei Táncszínházban először bemutatandó előadásuk, a Clébio Oliveira által koreografált Carnations and Roses című táncjáték.

A szerelem évezredek óta mozgatórugója az emberi gondolkodásnak, valamint meghatározó szerepet tölt be az antik mitológia, a vallások, a filozófia és a művészetek világában. A koreográfus, ezúttal az agy szemszögéből vizsgálja a szerelmet, szenvedélyt. Mi játszódik le elménkben, mikor szerelmesek vagyunk? Milyen kapcsolatot létesít egymás közt a test és az agy?

Hogyan jellemezhető ez az érzés egy reálisabb szempontból nézve? Hogyan viselkedik az agyunk a szenvedéllyel szemben? Mindezen érzésekre, vágyakra, találkozásokra világít rá, tesz felkérdéseket és ad válaszokat a GG Tánc Eger előadása.

Táncolja: GG Tánc Eger, a Gárdonyi Géza Színház tánctagozata:
Kelemen Dorottya, Tóth Karolina, Joni Österlund, Törteli Nadin, Emődi Attila, Rovó Virág, Novák Laura

Zene: Matresanch
Jelmez: Szaniszló Tamásné
Szcenika: Engler Imre–Fodor Zsolt
Asszisztens: Kelemen Dorottya
Ügyelő: Kiss Alexandra
Koreográfus: Clébio Oliveira
Tagozatvezető: Topolánszky Tamás, Harangozó-díjas, Érdemes Művész

Ajánlatunk


Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét látjuk az idő múlásával, a méltósággal viselt öregedésért, a külvilág figyelméért, az emberi kapcsolatok megtartásáért.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!