Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Cláudia Dias: Kedd / Tuesday

Cláudia Dias: Kedd / Tuesday

Sokan gondolhatják, hogy a menekültválság már a múlté, Cláudia Diaz viszont egy fonaldarab(ka) segítségével emlékeztet mindnyájunkat arra, hogy még korántsem ért véget. Az előadás egy Palesztinából menekült 10 éves kisfiú történetén keresztül mesél történelemről, vallásról, háborúról, családról, különböző kultúrákról és a minket körülvevő világról.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 28. péntek, 20:00

A Kedd: Minden, ami állandó, elpárolog előadás címének második része Karl Marx Kommunista Kiáltványából kiragadott mondat, ami már önmagában provokatívnak tűnik. A portugál koreográfus, Cláudia Diaz fonaldarabja a kiindulópont, ennek segítségével hoz létre élő animációt egy terepasztalszerű színpadon, Luca Bellezze közreműködésével.

Egy olyan korban, amikor a frontvonalak, falak és azonosításra váró menekültek csoportjai jelölnek ki „saját” területeket és a mindennapi diskurzus elválaszthatatlan eleme a radikális kifejezésmód, Dias egységre törekszik egy olyan vonal mentén, ami képes összetartani a (látszólag) különálló dolgokat.

„Mint sokan a generációmból, én is le voltam nyűgözve Vasco Granja TV műsorától, elvarázsolt az a világ, amit képes volt gyurmával, kartonpapírral vagy egyetlen vonallal teremteni. Harmincegynéhány évvel később a Hét Év Hét Előadás című projekt második részében felelevenítem azt a világot, nevezetesen Osvaldo Cavandoli munkáját.

Tudva, hogy az egyenes a legrövidebb távolság két pont között, Luca Bellezzével úgy döntöttünk, hogy ez lesz a kiindulópontja a mi élő animációnknak, amit fonallal készítünk. Képkockáról képkockára haladva építettük fel a vizuális és hangi narratívát, amely szintetikusan ábrázolja a kortárs valóság bizonyos aspektusait. (…)” – Cláudia Dias

Portugálul, magyarul és angolul

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!