Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


CIMBALOM BROTHERS, MARTHA TÖPFEROVÁ & MILOKRAJ (CZ)

CIMBALOM BROTHERS, MARTHA TÖPFEROVÁ & MILOKRAJ (CZ)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 8. péntek, 20:00

Cimbalom Brothers

Lisztes Jenő - cimbalom
Unger Balázs - cimbalom
Unger Gergő - gitár, tamburabrács
Lisztes László - nagybőgő, basszusgitár

Martha Töpferová & Milokraj (CZ)

Marta Topferova generációjának egyik legegyedibb hangú énekes-dalszerzője. A Csehországból származó, fiatal korában az Egyesült Államokba vándorló Martát folyamatosan különféle kulturális befolyások érték. Zenei munkáját így cseh öröksége, illetve az amerikai spanyol közösségben megismert a latin-amerikai zene egyaránt meghatározza.

Marta zenei pályafutása két kórusban indult, ahol Pergolesi, Haydn, Poulenc vagy Britten  szerzeményeit adták elő és rögzítették felvételre. Tanulmányai során mind énektudását,  mind hangszeres tudását fejlesztette. 1996-ban New York-ba ment, ahol saját zenei hangjára - amely a a latin-amerikai népzene és kelet-európai zenei gyökereinek sajátos ötvözete - is rátalált.

2012-ben Marta visszatért Prágába, ahol elindította Milokraj („szeretett föld”) nevű projektjét, amely sajátos kulturális hátteréből merít. Amellett, hogy először írt csehül, Marta különböző cseh költők műveit is megzenésítette. A Milokraj első CD-jét az Anděl-díjra (a cseh Grammy) is jelölték világzene kategóriában.

 
Marta Töpferová - ének, cuatro, ütőhangszerek
Stanislav Palúch - hegedű
Marcel Comendant - cimbalom
David Dorůžka - gitár
Peter Korman - basszusgitár

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Ajánló


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!