Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Catherine Gaudet: A csodálatos elhalványulása
5

Catherine Gaudet: A csodálatos elhalványulása

Öt táncos extatikus beleéléssel a test és az elme különböző állapotain kalauzol végig, hogy elvigye nézőit egészen a katarzisig.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 19. szombat, 20:00

CIE Catherine Gaudet: A csodálatos elhalványulása

Öt táncos extatikus beleéléssel a test és az elme különböző állapotain kalauzol végig, hogy elvigye nézőit egészen a katarzisig.

– Mélanie Carpentier, Le Devoir (Montreal)

A kanadai Catherine Gaudet öt csupasz testre komponált műve egy új univerzumba nyit utat. Egy olyan térbe, amelyben az emberek viszonya fizikai és ösztönös. Furcsa teremtményeket látunk, akik egy adott ponton túllépnek a normalitáson, egyfajta animális létállapotba kerülnek. Ez a folyamat bár lassan indul, de elképesztő és felforgató örvénylésbe csap át. Az energiák felizzanak, a személyiségek kiteljesednek és feloldódnak, az előadás egy pulzáló, szinte szétrobbanó mozgásba rendeződik.

A megalkotott univerzum vonz, ellenállhatatlanul sodor, szinte megbabonáz; a néző pedig csak ül és ül, közben pedig alig hiszi el, hogy milyen világ tárul fel előtte.

Szédítő és izgalmas koreográfia, amely egyszerre hat a tudatra, a zsigerekre és az érzelmekre.

Ebben az új opuszában Catherine Gaudet a ciklusokra, mint univerzális struktúrára összpontosít. Igyekszik kézzelfogható alakot adni neki, a kör alakú formát választja - térbeli, belső, ösztönös- háttérként. Bár geometrikusak és kifinomultak, a mozdulatok ennek ellenére azt a mély emberi tapasztalatot közvetítenek, amely az egyén közösségbe való kiteljesedését hangsúlyozza.

Catherine Gaudet kissé elmozdul korábbi munkásságától, elhagyni látszik az emberi kapcsolatok és teatralitásuk vizsgálatát. De koncepciójának lényege az erőfeszítés, hogy az egyén társadalmi maszkja mögé nézzen, és mint mindig, egy erős adag kétértelműséggel árnyékolja a habozás esztétikáját.

Gaudet karrierjét táncosként kezdte, majd önálló koreográfiákat kezdett alkotni 2004-ben. Már kilenc egész estés darabbal és számos rövid művel rendelkezik, amelyeket Québecben, Franciaországban, Dániában és Belgiumban is bemutathatott. Egyike az új Centre de création O Vertigo központ alkotóinak, valamint tagja és társigazgatója Lorganisme és a Circuit-Est center chorégraphiquenak. A The fading of the marvelous hozta meg számára a nemzetközi áttörést, a darabot az egész táncszakma megkerülhetetlen előadásként tartja számon, mára pedig körbeturnézta a világot.

Társulat: Lorganisme
Koreográfia: Catherine Gaudet

Előadók: Dany Desjardins, Francis Ducharme, Caroline Gravel, Leïla Mailly, James Phillips

Zene: Antoine Berthiaume
Dramaturgiai konzultáns és próbavezető: Sophie Michaud
Fények: Alexandre Pilon-Guay
Hang tervező és technikai vezető: Olivier Chopinet
Színpad: Marie-Philippe Santerre
Jelmezek: Max-Otto Fauteux
Produkciós vezető: Elsa Posnic
Koprodukció: Agora de la danse, Centre chorégraphique national de Tours (CCNT)

Rezidenciák: Agora de la danse, Centre chorégraphique national de Tours (CCNT), Centre de Création O Vertigo, Compagnie Marie Chouinard, École de danse Louise Lapierre, Maison de la Culture Frontenac

Ajánlatunk


bohózat két felvonásban

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!