Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Choose Extra Cheese

Choose Extra Cheese

A fiatal, barátokból alakult Choose Cheese „esztétikai következetességgel és kompromisszumokat kerülő módon színre lépő fiatal kvartett” (Zipernyovszky Kornél, Magyar Narancs), melynek zenéjében számos forrás érhető tetten – mainstream, avantgarde és free jazz, blues, magyar népzene, kortárs és klasszikus zene egyaránt – s fontos számukra, hogy a (rég)múlt időktől a jelenig bezárólag megidézzék a nemzetközi és magyar zene számukra ikonikus alakjait.  több

Choose Extra Cheese

 Közreműködik:

    Menyhért Márton - gitár
    Cseke Dániel - szaxofon
    Berta Zalán - basszusgitár
    Baranyi Bence - dob

    vendégek:
    Pozsár Máté - zongora
    Kováts Gergő - szaxofon
    Raboczky Balázs - szaxofon
    Aram Shelton - szaxofon
    Szelevényi Vito - trombita

A fiatal, barátokból alakult Choose Cheese „esztétikai következetességgel és kompromisszumokat kerülő módon színre lépő fiatal kvartett” (Zipernyovszky Kornél, Magyar Narancs), melynek zenéjében számos forrás érhető tetten – mainstream, avantgarde és free jazz, blues, magyar népzene, kortárs és klasszikus zene egyaránt – s fontos számukra, hogy a (rég)múlt időktől a jelenig bezárólag megidézzék a nemzetközi és magyar zene számukra ikonikus alakjait. Egyúttal céljuk, hogy zenéjük létező, vagy éppen még nem létező stíluselemekből többet alkosson, mint az elemek összessége.

Előadásaik során előtérbe helyezik a jazz mainstreamjétől eltérő kompozíciós és improvizációs, úgynevezett „komprovizációs” technikákat, saját kompozíciók, improvizációk, akár a szabadimprovizáció önmagát dekomponáló előadására törekszenek. Erre leggyakoribb eszközük a melodikus, lineáris, egyben kollektív improvizáció, egymás ötleteinek tövábbgörgetése.

A zenekar nyitott formáció, így fellépéseire gyakran hív vendégeket is, tavaly augusztusi Opus-beli bemutatkozásukra például Papp Tamás zongoristát hívták meg. A mostani koncertre még nagyobb fába vágták fejszéjüket: a műsor első részében a Choose Cheese, kvartettként, korábbról már ismert darabjaiból válogat, a második részben viszont egy rendkívül erőteljes, zongora és négy szaxofon alkotta szekcióval egészülnek ki, hogy a Pozsár-tanítvány zenekarvezető-gitáros Menyhért Márton külön erre az alkalomra komponált legfrissebb darabját megszólaltassák. Ahogy a szerző fogalmaz: „egy jazztől eltérő hangszerelésű és kompozíciós technikájú darab lesz hallható, melyet egy nagyobb apparátus szólaltat meg. Az anyag messziről jazznek szól, de közelről hallgatva valami egészen másnak.”


Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!