Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Buda Vára – Ünnepel a Budavári Sikló! - Siklózással egybekötött esti séta
2

Buda Vára – Ünnepel a Budavári Sikló! - Siklózással egybekötött esti séta

35 évvel ezelőtt, június 4-én indult újra a Budavári Sikló! Ebből az alkalomból különleges esti sétákkal készültünk. Csak a mai napon, egy közös siklózással egybekötve útnak indulunk és a Clark Ádám tértől egészen a Halászbástyáig elmeséljük a Várnegyed leghíresebb látnivalóinak kalandos történetét, miközben megismerjük, hogyan változott Buda az elmúlt évszázadok alatt.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 4. péntek, 23:00

Sétánkon Buda minden arca feltárul: felfedezzük a királyi, egyházi, hivatali központként és lakóhelyként is szolgáló Várhegy leghíresebb látnivalóit.

Mesélünk a Budavári Palotáról, a Sándor-palotáról, a Karmelita épületegyüttesről, a Mátyás-templomról és a Halászbástyáról. Felkutatunk olyan kevésbé ismert gyöngyszemeket is, mint a Dísz tér barokk palotái és az Úri utca díszes kereskedőházai.

Vajon kik voltak Buda leghíresebb lakói? Utunk során róluk is szót ejtünk, miközben lélegzetelállító budai és pesti panorámában gyönyörködünk.

Indulás: 1013 Budapest, Clark Ádám tér, Budavári Sikló alsó állomása

Érkezés: 1014 Budapest, Szentháromság tér, Halászbástya

Időtartam: 120 perc

Jó tudni!

Buda Vára című sétánk útvonala nem akadálymentesített, a budai Várban meredek lépcsőkön, szűk folyosókon is közlekedünk. Kérjük, ezt vegye figyelembe a jelentkezéskor.

Programunk rossz időjárás esetén is elindul.

Sétánk a meghirdetett időpontban, pontosan indul, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni. Megértését köszönjük!

Az oldalon közzétett fotók, szöveges tartalmak, valamint a Budai Várséták programelemei és sétái során elhangzó előadások szerzői jogi védelem alatt állnak, amelyek jogtulajdonosa a Várkapitányság Nonprofit Zrt. A jogtulajdonos engedélye nélkül tilos azokat részben vagy egészben akár eredeti, akár átdolgozott formában rögzíteni, többszörözni, nyilvánosan előadni vagy a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tenni, harmadik személynek továbbadni. Jogsértés esetén a Várkapitányság Nonprofit Zrt. megteszi a szükséges intézkedéseket és megindítja a vonatkozó jogszabályok szerinti eljárásokat.

 

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei sztárvendég MAJKA lesz!!!

Ajánló


Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!