Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Boros cipellők: Köszönés helyett - Ambíció Tehetségprogram

Boros cipellők: Köszönés helyett - Ambíció Tehetségprogram

Érdekes találkozások sorozata, melyeknek értelmét sokszor fölösleges keresni.

Az előadás különböző idők, terek, helyzetek, érzések, emberek, testrészek találkozásainak sorozatát mutatja be. A gyerek és a felnőtt, a lány és a fiú, a zongora és a fejtető, a lábujjak és a gitár, a cselló és a száj és még tovább...Kötelező és lehetetlennek tűnő találkozási pontok, amik könnyűnek tűnnek, és amiktől nehezen szabadulunk. Valami működik, ki tudja miért, és valami egyáltalán nem, pedig a leírás és a szabályok szerint működnie kéne. A különböző találkozások idő és térbeliségét boncolgatjuk a színpadon, az élő tánc és zene által. Az előadáson 7db, 5-7 perces jelenet, “élőkép”követi egymást, melyek egymáshoz kötődnek, de nem képeznek lineáris történetet. A jelenetekben váltakozik az improvizáció szabadsága és a kötött hangok, mozdulatok lüktetése. A jelenetek különböző hangszerelésűek, és különböző mennyiségű táncost mozgatnak. A zene egyszerre születik a tánccal, a szöveggel, teret engedve a zenészek, táncosok improvizációs készségeinek egy olyan anyagot létrehozva, ahol az ellentétek találkoznak és vagy kiéleződnek, vagy egymásba olvadnak. A hangszerek között hivatalos (fuvola, gitár, zongora, ének, csörgők, xilofon, stb.) és nem hivatalos hangszerek is felfedezhetőek, mint boros poharak, üvegek, sörös dobozok. Ez által az egész előadás idejét és terét egy otthonos közeggé teremtjük, ahol a véletlen is egyszerűen beleszólhat a történésekbe.

A társulat tagjai sem sorolhatóak egy kalap alá. Mindenki minden egyszerre és ez által képesek megannyi ecsettel egy képet festeni.

 

Előadók: Ács Dominika, Hrotkó Csenge, Horváth Réka, Lang Tímea, Nagy Enikő, Táibl Eszter, Pekár Attila, Pálinkás Máté

Alkotók: Horváth Réka (koreográfiák, zene, szövegek), Hrotkó Csenge (szöveg, zene)

Ajánló


Rockopera magyar nyelven, magyar és angol felirattal A szimfonikus operaváltozat ősbemutatója

Miska, Marcsa, Baracs, Rolla, Pixi, Mixi és a Korláthy família feledhetetlen és szeretett…

A „BODIES 2.0 – A bennünk rejlő univerzum” kiállítás célja, hogy részletesen bemutassa…