Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Borbély - Szabó - Bögöthy - Gyárfás
2

Borbély - Szabó - Bögöthy - Gyárfás

„Mi van a Pomáz – Los Angeles tengelyen?” Borbély Mihály szaxofonos ezúttal régi zenésztársával, Szabó Dániel Amerikában élő zongoristával és a fiatal jazz-generáció két kiválóságával, Bögöthy Ádám bőgőssel és Gyárfás Attila dobossal ered nyomába a válasznak. A különleges felállásra és egyszerinek ígérkező koncertre a vírushelyzet teremtett lehetőséget.

BORBÉLY - SZABÓ - BÖGÖTHY - GYÁRFÁS

Közreműködik:
Borbély Mihály - szaxofon, tárogató, basszusklarinét, furulya
Szabó Dániel - zongora
Bögöthy Ádám - nagybőgő
Gyárfás Attila - dob

„Mi van a Pomáz – Los Angeles tengelyen?” Borbély Mihály szaxofonos ezúttal régi zenésztársával, Szabó Dániel Amerikában élő zongoristával és a fiatal jazz-generáció két kiválóságával, Bögöthy Ádám bőgőssel és Gyárfás Attila dobossal ered nyomába a válasznak. A különleges felállásra és egyszerinek ígérkező koncertre a vírushelyzet teremtett lehetőséget, miután Szabó Dániel tavasz óta ideiglenesen újra Magyarországon él. Borbély Mihály megragadta a lehetőséget, hogy felelevenítse a közös zenélések örömét. „Hozzáérünk a hangszerhez, és máris megszületik a közös zene” – valahogy így jellemezte fúvósunk a kettejük közti zenei információáramlás magától értetődő természetét, amelyhez a csatornát még akkor építették ki, amikor a zongorista a Borbély Műhely tagja volt több mint egy évtizedig. Borbély Mihály észrevétele szerint Szabó Dániel zenéjében is egyre markánsabban jelennek meg a Kárpát-medencei hatások, így aztán a modern jazz mellett immár a bartóki zenében gyökerező etnojazz szókincsén is értő párbeszédet tudnak folytatni. A korszerűséget és frissességet ezen a koncerten a két fiatalabb zenész jelenléte is garantálja, akik nemcsak a legújabb zenei trendeket ismerik és birtokolják biztonsággal, de a Borbély Mihály zenéjében is fellelhető ritmikai fókuszban is partnerek.

FIGYELEM!
A jegyek nem helyre szólnak, az asztalfoglalás érkezési sorrendben történik.
Egy asztalnál egy néző foglalhat helyet. A székek 1,5 méteres távolságban vannak elhelyezve.
Előzetes asztalfoglalást nem áll módunkban felvenni.

Ajánló


Egy szállodai szobában két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex…

Az illúzió mesterei - 2021 New York, Peking, Dubai, Las Vegas, Monte Carlo…