Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Bolsoj Balett 2021/2022 - Csajkovszkij: Hattyúk tava

Bolsoj Balett 2021/2022 - Csajkovszkij: Hattyúk tava

A lenyűgözően szép balett és a páratlan zenemű ötvözete a moszkvai Bolsoj Színházban született 1877-ben. Nem először láthatjuk az Uránia balettközvetítései között. A 2020. február 23-i előadás rögzített felvételén, melyet most láthatunk, Olga Smirnova táncolja Odette és Odile szerepét és Jacopo Tissi Siegfried herceget.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 18. hétfő, 16:00

Bolsoj Balett 2021/2022 - Pjotr Iljics Csajkovszkij: Hattyúk tava
Bolshoi Balett 2021/2022 - Pyotr Tchaikovsky: Swan Lake
A moszkvai Bolsoj Balett előadása mozivásznon, 165 perc, 2020

Rendező: Bolsoj Balett

Zeneszerző: Pjotr Iljics Csajkovszkij
Koreográfus: Jurij Grigorovics (2001-es verzió), Marius Petipa, Lev Ivanov, Alekszandr Gorszkij
Libretto: Jurij Grigorovics
Látványtervező: Szimon Virszaladze
Zenei rendező: Pavel Szorokin
Fény tervező: Mihail Szokolov

Szereplők: Olga Szmirnova (Odette/Odile), Jacopo Tissi (Siegfried),
Jegor Gerasenko (Gonosz varázsló), Alekszej Putyinsev (Bolond),
és a Bolsoj balett társulata

A titokzatos tó partján a holdfényben Siegfried herceg találkozik Odette-tel, a gonosz varázsló által elátkozott hattyúlánnyal. A herceget lenyűgözi a lány szépsége, és örök hűséget esküszik neki. A Sorsnak azonban más terve van vele: amikor egy bálon anyja kérésére feleséget kell választania a legjobb családok lányai közül, a gonosz varázsló is megjelenik ott egyik oldalán Odette-tel, másik oldalán lányával, Odiliával, akit Odette képére változtatott. Siegfried összetéveszti a két lányt, és Odiliát választja.  Siegfried rájön, hogy játékszer lett a Sors kezében. Remélve, hogy helyrehozhatja árulását, kétségbeesetten rohan a tóhoz és Odette bocsánatáért esedezik. A lány hiába bocsát meg neki, a varázsló rettenetes vihart támasztva szétszórja a mese figuráit és Siegfried álmai tavának üres partján ébred.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

Bemutató dátuma: 2020.08.02.
Forgalmazó: Cikanek Management

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!