Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Bodrogi Éva és Marczi Mariann

Bodrogi Éva és Marczi Mariann

Bilitis – Görög hősnők

Előadja: Bodrogi Éva (szoprán) és Marczi Mariann (zongora)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 8. vasárnap, 19:00

Koechlin: Öt Bilitis-dal, op. 39
Balogh Máté: 6x1 chanson (ősbemutató)
Duparc: Phidylé
Kozma: Bilitis-dalok – részletek
Haydn: Ariadné Naxosban, Hob. XVIb:2
Debussy: Bilitis-dalok
Tornyai Péter: Új mű (ősbemutató)
Satie: Chez le docteur
Satie: L'omnibus automobile
Satie: Allons-y Chochotte

Mi köti össze a rizsporos parókában díszelgő udvari muzsikust és a párizsi kávéházban füstöt eregető modernista művészt? Az antikvitás iránti rajongás. Noha más és más okból, az ókori mítoszok világa – különösen a heroinák tragikus sorsa – minden korszak képzelőerejét megragadta. Erre világít rá Bodrogi Éva és Marczi Mariann hangversenye is. A szerelmi csalódásba belepusztuló Ariadné történetét többek között Joseph Haydn kantátája nyomán ismerjük. Henri Duparc a pásztorlány Phidylé életéből tár elénk egy érzéki pillanatképet, a Bilitis-költemények középpontjában pedig az erotika áll. A versek legismertebb megzenésítése Debussytől származik, Pierre Louÿs antikizáló lírája azonban másokat is megihletett: egy Debussy-kortárs, valamint a magyar származású zenei ezermester, Joseph Kosma feldolgozásai is megszólalnak az est folyamán. Az antik elbeszélések még manapság is szolgálnak mondanivalóval: Balogh Máté és Tornyai Péter zeneszerzők saját kompozícióikkal reflektálnak az örök emberi kérdésekre.

Ajánlatunk


Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét látjuk az idő múlásával, a méltósággal viselt öregedésért, a külvilág figyelméért, az emberi kapcsolatok megtartásáért.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

musical két részben

Ajánló


Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!