Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Bo Skovhus dalestje / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK
2

Bo Skovhus dalestje / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

A világhírű dán baritont alighanem akkor zárta végérvényesen szívébe a Müpa közönsége, amikor A nürnbergi mesterdalnokok 2013-as produkciójában egy fájdalmas térdprobléma miatt mankóval volt kénytelen járni a színpadon, de ezt a kényszerűen vállalt mozzanatot is képes volt beépíteni felejthetetlen alakításába.

Aktuális előadásokBUDAPESTI WAGNER-NAPOK
Bo Skovhus dalestje

Műsor:
Wagner: Wesendonck-dalok
Schönberg: Két dal, op. 1
R. Strauss: Öt dal, op. 15
R. Strauss: Öt dal, op. 41 - No. 4: Bruder Liederlich
R. Strauss: Négy dal, op. 36 - No. 4: Anbetung
R. Strauss: Öt dal, op. 41 - No. 2: In der Campagna
Mahler: Dal a Földről - VI. Búcsú

A világhírű dán baritont alighanem akkor zárta végérvényesen szívébe a Müpa közönsége, amikor A nürnbergi mesterdalnokok 2013-as produkciójában egy fájdalmas térdprobléma miatt mankóval volt kénytelen járni a színpadon, de ezt a kényszerűen vállalt mozzanatot is képes volt beépíteni felejthetetlen alakításába. Most más oldaláról ismerhetjük meg: a Budapesti Wagner-napok műsorába immár régóta szervesen beletartozó dalest előadójaként Wagner, Schönberg, Richard Strauss és Mahler kompozícióiból összeállított műsort szólaltat meg.

Az est műsorán Wagner híres Wesendonck-dalain kívül olyan szerzők műveit hallhatjuk, akikre nagy hatást gyakoroltak Wagner zenedrámái, sőt, talán kimondhatjuk azt is, hogy Wagner nélkül valószínűleg más irányt vett volna harmóniaviláguk, formakezelésük. Mahler, Strauss és a fiatal Schönberg is grandiózus művekkel gazdagította a szimfonikus irodalmat, ugyanakkor megmutatták azt is, hogy micsoda kifejezőerő rejlik egy olyan intim zsánerben, mint amilyen a dal. Az operaműfajban rendkívül sokoldalú, színészként is rendkívüli tehetségű Bo Skovhus nemcsak nagyszerű Don Giovanni, Wozzeck, Anyegin vagy Gróf a Figaróban, de a dalirodalom területén is otthonos: nagy sikerrel énekli Schubert, Schumann, Hugo Wolf és mások műveit. Partnere, a karmesterként is megbecsült osztrák zongoraművész, Stefan Vladar szólistaként és kamaramuzsikusként egyaránt a nemzetközi élvonal képviselője, akivel legutóbb 2020 szeptemberében találkozhatott a Müpa közönsége, amikor Rácz Ödön és a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjét vezényelte. Közös dalestjük emlékezetes élményt ígér.

Közreműködik:
zongora - Stefan Vladar

Rendező: Müpa

Ajánló


Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Vezényel: Erdélyi Dániel – a 2. Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Verseny Debrecen 3. helyezettje

„Én a kába arisztokrata-asztronauta mit hozhat ki még ebből az éjből?”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!