Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Betegnaplók - Improvizatív kamaradráma egy felvonásban

Betegnaplók - Improvizatív kamaradráma egy felvonásban

Az előadás Csáth Géza író és pszichiáter szövegei alapján született – pontosabban születik folyamatosan. Célunk ugyanis az, hogy az előadás a nézők szeme láttára nyerje el aznap esti egyszeri és megismételhetetlen formáját, hogy az előadás néhány pontján színészi improvizációk a valós időben hozzák létre a két karaktert, s a két karakter a művet.

A Betegnaplók az alkotás természetéről szól. A küzdelemről, az inspirációról, a bukásokról. Arról, ahogyan két ember – az alkotói válságtól szenvedő író és az elmegyógyintézetben kezelt skizofrén lány – együtt fedezi fel az alkotás élményét. De ki vallhatja magáénak a kész művet? A művész vagy a múzsa? És mi történik, ha elmosódnak a határok e két szerep között, és szereplők már maguk sem tudják, melyikük az alkotó és melyikük az ihlető? Létezik-e egyáltalán olyan, hogy közös műalkotás? És milyen név szerepeljen a könyv borítóján?

Szereplők:

Csáth: Balogh Márton István

016-os beteg: Kovács Boróka

Rendező: Varró Ilona Ágnes

Csáth Géza írásai alapján írta Varró Ilona Ágnes

Parkolás: A jegy felmutatásával ingyenes parkolást biztosítunk a Várkert Bazár mélygarázsában 3 órára (mely a Szarvas tér felől közelíthető meg). A garázsból való kihajtáshoz a jegyet le kell pecsételtetni a rendezvény jegypénztárában.

Ajánló


A 20. századi európai történelem egyik legtitokzatosabb története: hogyan menekült meg a meggyötört,…

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv,…