Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Bestiáda

Bestiáda

színes feliratos francia thriller, 117 perc, 2019
francia nyelven, magyar felirattal

Rendező: Dominik Moll

Szereplők: Damien Bonnard, Denis Ménochet, Laure Calamy, Nadia Tereszkiewicz

 

Egy nő nyomtalanul eltűnik. Egy hóvihar után találnak rá a kocsijára egy eldugott kis falu határában. Míg a rendőrség tanácstalan öt idegen kerül a látótérbe. Mindegyiknek megvan a maga sötét titka, ám szemtanú nincs – leszámítva az állatokat.

A kontinenseken átívelő hátborzongató thriller-noir a sokoldalú Dominik Moll (Harry csak jót akar, Lemming) bravúros adaptációja Colin Niel Seules les bétes című díjnyertes regényéből. Kurosawa A vihar kapujában című művére emlékeztető cselekményszövés fókuszában olyan szeretetéhes, ám boldogtalan figurák állnak, akik képesek bármeddig elmenni, bármilyen megaláztatást elviselni, hogy viszont szeressék őket. A Bestiáda felvonultatja a modern francia film új sztárjait – Damien Bonnard, Dénis Menochet, Laure Calamy, Nadia Tereszkiewicz és Valeria Bruni Tedeschi -, akik a végső pillanatban is meg tudnak lepni bennünket, mikor a rejtély utolsó részlete is a helyére kerül. A film a 76. Velencei Filmfesztivál Venice Day szekcióját nyitotta, majd a Tokiói Filmfesztiválon közönségdíjat és a legjobb női alakítás díját is bezsebelte.

Díjak: Tokió Nemzetközi Filmfesztivál (2019) - Legjobb film
Tokió Nemzetközi Filmfesztivál (2019) - Közönségdíj - Dominik Moll
Tokió Nemzetközi Filmfesztivál (2019) - Legjobb színésznő - Nadia Tereszkiewicz
Velencei Filmfesztivál (2019) - Legjobb film jelölés - Venice Days

Ajánló


Rudi van Dantzig / Toer van Schayk / Pjotr Iljics Csajkovszkij: A hattyúk…

Szeretni bolondulásig - Egy FÉNYES est című produkciónkban Peller Anna, Csonka András és…

A gazdasági és kormányzati válság tetőpontján az angol miniszterelnök azzal szembesül, hogy egy…