Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Bencs estek - Dallamot a daraboknak

Bencs estek - Dallamot a daraboknak

A zeneszerző titkai
Dallamot a daraboknak címmel zenés beszélgetésre invitáljuk Önt a Bencs Villába, ahol Nyitrai László zeneszerző lesz a március 26-i est vendége.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 26. kedd, 17:30

Több tucat színházi előadás zenei világát alkotta már meg, mégis szinte ismeretlen a nagyközönség számára. Talán azért, mert legkevésbé azt nézik meg egy plakáton vagy műsorfüzetben: ki állította össze egy-egy színdarab zenéjét. Pedig – miként a díszleten vagy jelmezen –, a muzsikán is sok múlik, hogy igazán egyben legyen, és jól hasson az előadás.

Miért lesz valaki zeneszerző, zenei vezető? Miként ad dallamot a daraboknak?  Min múlik egy felkérés?  Szabad kezet kap-e, vagy számos megkötés korlátozza zeneszerzői fantáziáját? A darab vagy az éneklő személye a fontosabb a dalbetétek esetén? Milyen muzsikát hallgat szabad idejében a zeneszerző?

Ezekről és még számos más témáról is szó esik március 26-án, kedden 17.30-tól a Bencs Villában, ahol Kováts Dénes faggatja Nyitrai Lászlót, aki többek között Udvaros Dorottyának és Dolhai Attilának írt dalokat, s aki zenei vezetőként és komponistaként is segédkezett a Móricz Zsigmond Színház Meseautó, Oscar, A kis hableány és A kék bolygó című előadásainak létrejöttében, most a Bob herceg ad neki itteni munkát.

Számos elképzelése között musicalek, egész estés darabok megalkotása is szerepel, most éppen Gubik Petrának írnak egyet Galambos Attilával és Máthé Zsolttal, de Müller Péter Sziámival is közös munkát tervez.

A zenés beszélgetés során vélhetően fellebben a fátyol a zeneszerzés és a színházi műhelymunka kulisszatitkairól is.

Ajánlatunk


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!