Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


BEETHOVEN-EST Kovács János, Kolonits Klára SZ/1

BEETHOVEN-EST Kovács János, Kolonits Klára SZ/1

Műsor:
I. (C-dúr) szimfónia, op. 21
Ah, perfido! – koncertária, op. 65
V. (c-moll, „Sors”) szimfónia, op. 67

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. január 12. csütörtök, 19:30

BEETHOVEN-EST

2020 Beethoven éve volt: december 16-án ünnepeltük születésének 250. évfordulóját. Az ünnepre leghatalmasabb műve, a Missa Solemnis előadására készültünk, amelyet 2020. márciusában, majd a következő évben is meghiúsított a koronavírus-járvány. Három évvel az évforduló után, a világpolitikai események gazdasági hatásainak következtében ezúttal is le kell mondanunk ennek a nagyszerű műnek az előadásáról. Az eredeti programból sikerült „átmentenünk” Beethovent, akinek két emblematikus szimfónája csendül fel a hangversenyen. Beethoven csodálatra méltó életművéből kiemelkedik kilenc szimfóniája, melyek mindegyike önálló egyéniség. Az első szimfónia jelentősége az, hogy a fiatal zeneszerző megmutatja benne, mit örökölt és tanult mestereitől, de már ott vannak benne saját személyiségének jegyei. Az Ötödik szimfónia a Sors csapásait keményen elviselő és azokkal szembeszegülni is képes Ember ábrázolása és hitvallás arról, hogy a kegyetlen Sors  legyőzhető.  A két szimfónia között egy fiatalkori mű hangzik el: az Ah perfido (Ó, te álnok) kezdetű hangversenyária,  drámai jelenet egyetlen női hangra, olasz szövegre. Noha Beethoventől abban az időben még nagyon távol állt az opera világa, ez a mű mégis sikeres lett, már a zeneszerző életében megjelent nyomtatásban és azóta is gyakran elhangzik hangversenyeken.

KÖZREMŰKÖDIK:
Kolonits Klára - szoprán

VEZÉNYEL:
Kovács János

Ajánlatunk


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Ajánló


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!