Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


BEETHOVEN-est: Concerto Budapest és Berecz Mihály ( c-moll zongoraverseny / VII. szimfónia )

BEETHOVEN-est: Concerto Budapest és Berecz Mihály ( c-moll zongoraverseny / VII. szimfónia )

„Az éneklő játéknak az a rendkívül magas foka, az accompagnato kivételes érzékenysége, összefogottsága azt jelzi: az ő játékának megismerése és helyes értékelése számunkra is kihívást, feladatot jelent.” – így jellemezte Malina János néhány évvel ezelőtt Berecz Mihály Beethoven-interpretációját, akit a Concerto Budapest visszajáró vendégszólistájaként üdvözölhetünk a színpadon.

Aktuális előadásokA koncert 2020.04.27-ről került át új időpontra!

Műsor:

BEETHOVEN: III. (c-moll) zongoraverseny, op. 37
BEETHOVEN: VII (A-dúr) szimfónia, op. 92

Berecz Mihály zongora
Concerto Budapest
Vezényel: Keller András

A korábban 2020. április 27-re meghirdetett, a koronavírus-járvány miatt elhalasztott koncert pótlása.

„Az éneklő játéknak az a rendkívül magas foka, az accompagnato kivételes érzékenysége, összefogottsága azt jelzi: az ő játékának megismerése és helyes értékelése számunkra is kihívást, feladatot jelent.” – így jellemezte Malina János néhány évvel ezelőtt Berecz Mihály Beethoven-interpretációját, akit a Concerto Budapest visszajáró vendégszólistájaként üdvözölhetünk a színpadon. A még mindig húszas évei elején járó zongoristát unikális gondolkodásmódja és pregnáns zenei elképzelései, kottahű, mégis eredeti játéka miatt tartják számon generációja egyik legígéretesebb képviselőjeként. Az ő kezei alatt fog megszólalni Beethoven legnépszerűbb, c-moll zongoraversenye, melynek első, 1803-as előadására így emlékszik vissza a szólistaként fellépő komponista lapozója: „Saját szólamának legnagyobb részét nyilvánvalóan emlékezetből játszotta, mivel oly keveset írt a papírra. Így mikor egy láthatatlan rész végére ért, titokban bólintott nekem jelezve, hogy lapozhatok.” A koncert második felében Keller András a nyolc évvel később született VII. szimfóniát vezényli. A művet legtöbben második, élénk ritmusú, mégis letargikus második tételéről ismerik, amely éles ellentétben áll a szimfónia világos, A-dúr hangnemével, s amely számos filmben, például a Zuhanásban vagy A király beszédében is felhangzott.

Ajánló


Tizenkét év sikerszéria után öt nagylemezzel, több milliós Youtube nézettséggel és számos rádiós…

Egy igazi állócsillag, 1970. szilveszterén vált országosan ismertté. Ez kereken 50 éve volt!…