Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


BBF 2019 - Beethoven Budán Fesztivál - Beethoven physharmonikán

BBF 2019 - Beethoven Budán Fesztivál - Beethoven physharmonikán

Bár Beethoven valószínűleg soha nem játszott physharmonikán, több darabját még életében átírták erre a hangszerre. A physharmonika elsősorban a házi muzsikálások kedvelt hangszere volt, mely önállóan vagy más billentyűs hangszerrel kiegészülve lehetővé tette, hogy a lelkes zenerajongók otthonukban szimfonikus vagy kamaraműveket is megszólaltassanak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 6. hétfő, 17:00

BBF 2019 | Beethoven Budán Fesztivál | Beethoven physharmonikán | Szabó Balázs orgonaművész koncertje
2019. május 6. (hétfő) 17.00
De la Motte-Beer palota (1014 Budapest, Dísz tér 15.)

Beethoven:
Darabok zenélőórára, Woo 33
2 prelúdium, op. 39
Gránátos induló, Hess 107
f-moll prelúdium, WoO 55
D-dúr fúga, WoO 31
Allegretto a 7. szimfóniából, op. 72
Athén romjai

C. G. Lickl: Reminiszcenciák Beethoven Fidelio c. operájának dallamaira


Szabó Balázs közvetítésével ezúttal egy különleges historikus hangszert ismerhet meg közelebbről a Beethoven Budán Fesztivál közönsége. A ma már kuriózumnak számító physharmonikát 1818-ban Anton Häckel találta fel Bécsben, majd Jacob Deutschmann tökéletesítette. A Szabó Balázs koncertjén hallható Deutschmann-physharmonika az orgonaművész és -szakértő saját tulajdona, melyet ő maga restaurált, és amely a restaurálást követően épp egy évvel ezelőtt szólalt meg először nyilvánosan a Beethoven Budán Fesztivál egyik házikoncertjén.
Bár Beethoven valószínűleg soha nem játszott physharmonikán, több darabját még életében átírták erre a hangszerre. A physharmonika elsősorban a házi muzsikálások kedvelt hangszere volt, mely önállóan vagy más billentyűs hangszerrel kiegészülve lehetővé tette, hogy a lelkes zenerajongók otthonukban szimfonikus vagy kamaraműveket is megszólaltassanak. Szabó Balázs műsora egy 19. századi szalonban is tökéletesen megállta volna a helyét, hiszen hűen tükrözi azt a szabadságot és sokszínűséget, amely a Beethoven-korabeli házikoncerteket is jellemezte.

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!