Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Barbizontól a mai természetművészetig  - Várkert Művészettörténeti Klub

Barbizontól a mai természetművészetig - Várkert Művészettörténeti Klub

A 2020. október 7-től 2021. április 14-ig tartó, 12 előadásból álló művészettörténeti programsorozat az idén 90. életévét betöltött Konok Tamás festőművész tiszteletére, városszerte rendezett eseménysorozatokat zárja. A Várkert Bazárban megvalósuló előadások társszervezője a Konok-Hetey Művészeti Alapítvány.

Aktuális előadásokElőadó: Dr. Keserü Katalin Széchenyi-díjas művészettörténész, professor emeritus  

A tudományok és a művészetek, a gazdaságpolitikák, a kultúra-definíciók és -politikák, a klímaváltozás, a természetes és mesterséges intelligencia stb. körüli viták kereszttüzében élő természet mint a művészet inspirációs forrása, anyagi-technikai (és a művészi alkotófolyamat) változásainak előidézője kerül szóba a 19. századtó napjainkig, feltételezve, hogy mindezek a változások a világnézetet közlő/megjelenítő, az egyénit és közösségit összekötő művészetfogalom tradícióját tartják fenn, a festészettől a performatív jellegű alkotásokig.  Keserü Katalin művészettörténész, az ELTE és a KRE prof. emeritusa. A természetművészetről több alkalommal rendezett kiállítást (1994: a Természetesen c. kiállítás alapvetése /Ernst Múzeum/; 1999: Ember-természet-művészet. Nádasdladány, kastélypark; 2016: Természetművészet – változatok: Természet és művészet Magyarországon 1960-2000, Kis gesztusok /utóbbi John K. Grandeval/, Budapest, Műcsarnok)

Állítsa össze művészettörténeti klub bérletét! Vásároljon 15 % kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet! A kedvezmény online automatikusan érvényesül a jegyek kosárba helyezés után!

Ajánló


Az elmúlt évek/évtizedek egyik legígéretesebb tudományos módszertani újdonságának a hálózatkutatás és hálózati vizualizáció…

A Láthatatlan Kiállítás különleges, interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol teljes sötétségben próbálhatsz…

A Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett épület, a Lovarda, a Budai Várséták tematikus…