Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Balogh Kálmán és a jövő cimbalmosai / Világraszóló
3

Balogh Kálmán és a jövő cimbalmosai / Világraszóló

Tizenegyedik éve fut a Müpa Világraszóló című sorozata, amelyen ezúttal is a cimbalom kerül középpontba. A kezdetek óta házigazda Balogh Kálmán cimbalomművész egy kétrészes műsorban mutat fel példákat a hangszer jövőjéből.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 26. vasárnap, 19:00

Balogh Kálmán és a jövő cimbalmosai
Világraszóló

Előbb a húszas-harmincas éveikben járó nagy tehetségeket csíphetjük el egy szép csokorban, majd ezen az esten debütál a Cimbalmos Trió, amelyben két Balogh-tanítvány, Zimber Ferenc és Szabó Dániel szerepel a főhős mellett.

Az est első részében hét tehetséges cimbalmos mutatja meg tudását. Egy kivétellel mindannyian a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene tanszékén végeztek, és mára a táncházak és koncerttermek elismert előadóművészei. A turai Solymosi Vince a 2019-es BMC Nemzetközi Cimbalomverseny különdíjasa, és Lukács Miklós vezetésével mélyült el az improvizáció rejtelmeiben. A váci Horváth Áron 2016-ban, mindössze tizenkét évesen nyerte meg a „Fölszállott a páva” televíziós tehetségkutatót, ő is Lukács-tanítvány. A fiatal, kiváló technikájú pozsonyi Paulína Škodovának a magyar pályatársaiétól eltérő repertoárja pedig az est egyik meglepetése lesz, Balogh Kálmán szerint ő az egyik legcsillogóbb tehetsége a hangszernek. A műsor második felében a vadonatúj Cimbalmos Trió a népzene mellett az improvizációnak és a jazznek is kiemelt szerepet szán. Nem csoda, mivel Zimber Ferenc folyamatosan koncertezik a Dresch Vonós Quartet tagjaként is, Szabó Dániel meg korábban Bágyi Balázs jazzdobossal készített közös lemezt. Balogh Kálmánról pedig köztudott, hogy a klasszikus zene, a népzene, a jazz és a világzene területén is otthonosan mozgó világsztár. Hármukkal a koncert előtti pódiumbeszélgetésen is találkozhatunk - a szerkesztő, Liber Endre kérdezi őket.

Fellépők:
cimbalom, hegedű, brácsa - Gelencsér János (Eger)
cimbalom - Hirmann András (Pécs)
cimbalom, hegedű - Cseszák Zsombor (Óbecse, Délvidék)
cimbalom - Paulína Škodová (Szlovákia)
cimbalom - Lajti Gergely (Dabas)
cimbalom - Solymosi Vince (Tura)
cimbalom - Horváth Áron (Vác)

Cimbalmos Trió:
cimbalom: Balogh Kálmán, Zimber Ferenc, Szabó Dániel

Közreműködők:
brácsa - Lajti Ákos, Papp Endre
nagybőgő - Bognár András

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Író: PETR ZELENKA Amikor a rutinos-cinikus PR-guru megtudja, hogy David Beckham állítólag lefeküdt az egyik asszisztensével, bevet mindent, amit húszéves pályafutása alatt megtanult, hogy címlapon tartsa az ügyet. Botrányos vígjáték a bulvármédia kulisszatitkairól, egy profi hazugsággyárosról és a hívatlan lelkiismeretről.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!