Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


BBF 2019 | Beethoven Budán Fesztivál | Balázs János és a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertje

BBF 2019 | Beethoven Budán Fesztivál | Balázs János és a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertje

Míg az 1956-os forradalom és szabadságharc emblematikus zenéjeként is ismert Egmont-nyitány állandó része a szimfonikus zenekarok műsorának, különleges alkalomnak számít, ha egy együttes a teljes kísérőzenét megszólaltatja.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 3. péntek, 19:30

BBF 2019 | Beethoven Budán Fesztivál | Hősiesség és szabadság | Balázs János és a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertje
2019. május 3. (péntek) 19.30
MOM Kulturális Központ (1124 Budapest, Csörsz u. 18.)

Beethoven: 5. (Esz-dúr) zongoraverseny, op. 73 („Császár”)
Közreműködik: Balázs János – zongora

Beethoven: Egmont – kísérőzene, op. 84
Közreműködik: Megyesi Schwartz Lúcia (ének) és Blaskó Péter (narrátor)

Budafoki Dohnányi Zenekar, vezényel Hollerung Gábor


A napóleoni háborúk idején komponálta Beethoven ötödik és egyben utolsó befejezett zongoraversenyét, melynek bécsi premierjén egy francia katonatiszt vakmerően a következő szavakat kiabálta be: „C’est l’Empereur!”, azaz „Ez a császár!”. Beethoven Napóleonhoz való ambivalens viszonyát tekintve ironikus, hogy az „Emperor” jelzőt – melyet marketingfogásként véglegesen egy angol kiadó ragasztott rá a darabra – ma is összekapcsoljuk a zongoraversennyel.
1810. június 15-én – az Esz-dúr zongoraverseny előtt nem sokkal – mutatta be a bécsi Hoftheater Beethoven kísérőzenéjével Goethe Egmontját, mely az elnyomás és a szabadság, a fény és a sötétség, a jó és a gonosz harcának és együttélésének örök kérdéseit járja körbe. Míg az 1956-os forradalom és szabadságharc emblematikus zenéjeként is ismert Egmont-nyitány állandó része a szimfonikus zenekarok műsorának, különleges alkalomnak számít, ha egy együttes a teljes kísérőzenét megszólaltatja.

 

Ajánlatunk


A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!