Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Back-Pack - A Soharóza és a Jónás Vera Experiment közös produkciója

Back-Pack - A Soharóza és a Jónás Vera Experiment közös produkciója

Súlyosan telepakolt hátizsákkal érkezünk, sok mindent öröklünk: géneket, sorsot, mintát, identitást. Mennyit tudunk tudatosan formálni a hozott dolgokon, hol a mi egyéni felelősségünk, szembe lehet-e nézni a csomag tartalmával, kipakolni és átrendezni azt, hogy akire legközelebb ráadjuk a zsákot, könnyebben viselhesse?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 12. vasárnap, 20:00

Soharóza - Jónás Vera Experiment: Back-Pack
90'
KONCERT-PERFORMANSZ

 A színpadon jelen van Jónás Vera, a szólista, a 25 tagú Soharóza kórus és a Jónás Vera Experiment zenekar. A zene és a mozgás is performatív, Joanna Jaworska-Maciaszek játékos koreográfiával megspékelve. A dalokat recitativók kötik össze (játékos, improvizatív és időnként interaktív zenei jelenetek), amiket Jónás Vera írt, majd közösen megformált a csapat. Videóvetítés segíti a nézőket elmélyülni a témában – az előadók közös gondolkodásra invitálják a közönséget.

A darab írását hosszas előkészítő munka előzte meg, melynek során az alkotók megosztották egymással saját és családjaik történeteit, a magukkal hozott, öröklött és berögzült mintáikat, az úgynevezett csomagokat. A terápiának is beillő munkafolyamat során keresték a közös nevezőket, melyek végül a Back-Pack vázát adják.

A Soharóza egy kísérleti énekegyüttes, amely Halas Dóra vezetésével 2008 óta játszik hangokkal, különböző zenékkel és zajokkal, az emberi testtel és a térrel, így hozva létre rendhagyó, műfajilag besorolhatatlan előadásokat. A csoport fő ismérve a közösségi zeneszerzés- vagy szerkesztés, amely során a kórustagok nemcsak előadóművészként, hanem társalkotóként is részt vesznek a projektek létrehozásában.

Jónás Vera, Fonogram és Artisjus-díjas énekes-dalszerző és zenekara legutóbbi lemeze HOLD címen jelent meg 2022 áprilisában. Az utóbbi években a produkció volt ázsiai turnén, körbejárta a közép-kelet-európai régiót, fellépett Santana után a lengyel Tauron Life fesztiválon, miközben itthon többek között a Sziget, VOLT, Művészetek Völgye, Fishing on Orfű, Campus és Örvényeshegy Piknik fesztiválokra kapott meghívást.

Rendezők: Halas Dóra, Jónás Vera
Zenekar: Jónás Vera (ének, gitár), Várnai Szilvia (billentyű), Bécsy Bence (gitár), Szerető Dániel (basszusgitár), Mihalik Ábel (dob)
Kórus: a Soharóza tagjai (Al-Farman Petra, Asbóth Szaffi, Biksz Judit, Birtalan Ilona Liliána, Bogdán Tamás, Botka Dóra, Eckhardt Fanni, Elek Judit Sára, Eörsi Sarolta, Jankó Dániel, Karosi Roland, Kégl Lóránt, Lokody Ákos, Majkut Sarolta, Nagy Kata, Nagy Lilla, Nagy Zsófia, Rácz Dóra, Remes Zsófia, Sebők Anna, Simon Júlia, Sipos András, Somogyi László, Tárnoki Tamás)
Dramaturg csapat: Al-Farman Petra, Eörsi Sarolta, Halas Dóra, Jónás Vera, Remes Zsófia, Somogyi László
Koreográfia: Joanna Jaworska-Maciaszek
Jelmeztervező: Mészáros Dominika
Hangmérnök: Gróh Ádám
Zeneszerzők: Soharóza, Jónás Vera
Hangszerelő: Rubik Ernő Zoltán
Világosító: Kovács Áron

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Launching Gagarin Records & Management

Ajánlatunk


Ítélet két részben – a Kultúrbrigád és az Átrium előadása

2023. március 25-én lesz 40 éve, hogy a Madách Színház bemutatta a Macskák című musicalt!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!