Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Az ember, aki feltalálta a Karácsonyt

Az ember, aki feltalálta a Karácsonyt

1843 októberében járunk. Charles Dickens az utolsó három könyvének kudarcától szenved. A szerkesztők elutasították műveit, és nem jósoltak neki nagy jövőt a könyvírás terén. Most már csak abban reménykedhet, hogy megír és önállóan közzétesz egy könyvet, amiből eltarthatja családját és újjáélesztheti karrierjét.

Dickens ekkor találja ki Ebenezer Scrooge, Tiny Tim és társainak karakterét, akiknek segítségével képes lehet rendbe hozni életét. A film egy varázslatos utazáson keresztül mutatja be Ebenezer Scrooge, és a többi karakter megszületését a Karácsonyi ének c. nagysikerű műben. Mi inspirálta Charles Dickenst a történet kitalálása során és miért éppen egy fösvény férfi köré építette fel? Scrooge ikonikus alakján keresztül másképp látjuk a világot. Először beszűkülve, majd megtalálva az élet szépségeit, rájövünk, hogy vannak fontosabb dolgok a pénznél és sosem késő élni az életet, még akkor sem, ha úgy tűnik mindenki elfordult tőlünk.

Az ember aki feltalálta a Karácsonyt
életrajzi vígjáték, dráma, 110 perc, 2017
Rendező: Bahrat Nalluri
Főszereplő: Dan Stevens, Christopher Plummer

Havi 1 alkalommal jelentkezünk filmvetítéssel, meghívott vendéggel, akivel Petró Karesz körüljárja az aktuális film témáját, érdekességeit, amelynek folyamában a közönség részvételére is feltétlen számítunk!

Vendég: Gerdesits Ferenc színművész (Ebenezer Scrooge)
Házigazda: Petró Karesz (Lakihegy Rádió műsorvezetője)

A program az NKA támogatásával valósul meg!

Ajánló


Miért réteg műfaj az opera, vagy a klasszikus zene? Ki az opera igazi…

Stephen Sachs amerikai szerző vígjátékát hihetetlen sikerrel játsszák a világon mindenütt, és most…