Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Auer Fesztivál Veszprém TERJE TONNESEN és a MENDELSSOHN KAMARAZANAKAR "ÉSZAK ÉS DÉL TALÁLKOZÁSA"

Auer Fesztivál Veszprém TERJE TONNESEN és a MENDELSSOHN KAMARAZANAKAR "ÉSZAK ÉS DÉL TALÁLKOZÁSA"

A Norvég Kamarazenekar zseniális művészeti vezetője, Terje Tønnesen áll ezen az estén a Mendelssohn Kamarazenekar élére, hogy Norvégiából Itáliába tekintve helyezze merőben új megvilágításba Vivaldi legnépszerűbb művét, a Négy évszakot.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 4. vasárnap, 20:00

Terje Tønnesen és a Mendelssohn Kamarazenekar
„Észak és Dél találkozása”
Auer Fesztivál – Veszprém

NIELSEN: a-moll szvit op. 1
SVENDSEN: Románc op. 26
GRIEG: Holberg idejéből (Szvit régi stílusban) op. 40
szünet
VIVALDI: A négy évszak op. 8 (Terje Tønnesen zenéjével bővített változat)

Terje Tønnesen hegedűművész
Közreműködik: Mendelssohn Kamarazenekar
Művészeti vezető: Kováts Péter

„Észak és Dél találkozása”
A Norvég Kamarazenekar zseniális művészeti vezetője, Terje Tønnesen áll ezen az estén a Mendelssohn Kamarazenekar élére, hogy Norvégiából Itáliába tekintve helyezze merőben új megvilágításba Vivaldi legnépszerűbb művét, a Négy évszakot. Mit lehet még mondani erről a sokat játszott, néha talán túl is játszott remekműről? Hát itt a válasz...! Tønnesen olvasatában, saját zenei kiegészítései segítségével a város zajaival körülvett és a természettől eltávolodott mai kor emberét látjuk–halljuk a mű elején. Innen indítja zenei időutazását vissza egészen Vivaldi koráig, miközben olyan utalások, bele- és áthallások (kelta–ír népi hegedülés, skót dudaszó, nyenyere-hang, természet hangjai, város zajai, mobiltelefon) szólalnak meg, hogy elámulunk, ez mind-mind mi vagyunk! Tønnesen fantasztikus érzékletességgel megírt, néhol improvizált zenéi kivételes frissességet és szélviharerejű lendületet adnak Vivaldi művének, miután a koncert első felében északi szerzők – Grieg, Svendsen és Nielsen – üzenetét is idehozza a veszprémi fesztiválszínpadra.

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!