Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Auer Fesztivál Veszprém AVI AVITAL és a MENDELSSOHN KAMARAZENAKAR

Auer Fesztivál Veszprém AVI AVITAL és a MENDELSSOHN KAMARAZENAKAR

A világon elsőként Grammy-díjra jelölt mandolinművészt, az izraeli születésű Avi Avitalt mindig is az álmai vezérelték. Legfőbb vágya, hogy a Vivaldi idejében még a gitárnál is népszerűbb mandolint újra a koncertélet térképére varázsolja, máris teljesült, hiszen a legnagyobb fesztiválok és a legrangosabb koncerttermek valódi szupersztárja.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. július 30. kedd, 20:00

Avi Avital és a Mendelssohn Kamarazenekar
Auer Fesztivál – Veszprém

VIVALDI: D-dúr concerto RV 93
BACH: d-moll zongoraverseny No.1, BWV 1052
szünet
BACH: d-moll partita BWV 1004
BARTÓK: Román népi táncok Sz. 56

Avi Avital mandolinművész
Közreműködik: Mendelssohn Kamarazenekar
Művészeti vezető: Kováts Péter

A világon elsőként Grammy-díjra jelölt mandolinművészt, az izraeli születésű Avi Avitalt mindig is az álmai vezérelték. Legfőbb vágya, hogy a Vivaldi idejében még a gitárnál is népszerűbb mandolint újra a koncertélet térképére varázsolja, máris teljesült, hiszen a legnagyobb fesztiválok – Verbier, Salzburgi Ünnepi Játékok, Tanglewood, Ravenna –, és a legrangosabb koncerttermek – Carnegie Hall, Tonhalle, Royal Albert Hall, Berlini Filharmónia – valódi szupersztárja.
Karizmatikus egyénisége, határokat feszegető virtuóz előadásmódja lenyűgözi a hallgatóságot és a zenésztársadalmat is. Több mint 90 új mű született az ő kezdeményezésére, melyből 15 zenekari kíséretes mandolinverseny. A Deutsche Gramophone exkluzív művészének repertoárján az eredeti mandolinművek mellett saját és mások átirataiban Bachtól a tangóig, Dvořáktól a balkán népzenéig a legkülönbözőbb stílusú kompozíciókat találjuk. Még Bach zongoraversenyei is különleges hangvételt kapnak ezen az Avital számára kifejlesztett egyedi mandolinon előadva, bebizonyítva azt a közismert tényt, hogy Bach zenéje túlmutat a hangszerek szabta korlátokon.

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!