Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Átlátszó Hang | Quelquefois: Blooming – vinyl bemutató
2

Átlátszó Hang | Quelquefois: Blooming – vinyl bemutató

A Quelquefois zenéje érzékeny, dinamikus és teljes mértékben improvizatív.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 2. péntek, 20:00

Átlátszó Hang / Quelquefois: Blooming
vinyl bemutató

Közreműködik:
Bolcsó Bálint - elektronika
Ávéd János - tenorszaxofon, melodica
Ajtai Péter - nagybőgő
Kováts Gergő - tenorszaxofon
Gyárfás Attila - dob, gong

A zenekart Gyárfás Attila és Ajtai Péter hívta életre 2018 őszén, tagjai a hazai szabadzenei szcéna aktív képviselői. Figyelmük középpontjában komplex zenei textúrák manifesztálása áll, amelyekben az öt hangszer néha összeolvad, néha egymásnak feszül, néha pedig egymást gerjeszti.

Ezen a koncerten Blooming című albumukat mutatják be, amelyről így vallottak: „A Blooming anyagát élőben rögzítettük a budapesti Mixát színpadán, 2022 tavaszán. Célunk az volt, hogy ne dallamokra és ritmusokra támaszkodjunk, hanem hangszínekre és textúrákra koncentráljunk, és engedjük, hogy ezek előre nem tervezett ösvényekre tereljék a zenét. A lemezre vett anyag folytonosan változik és átalakítja önmagát, néha felgyorsul, néha radikálisan lelassul. A színpadon és az anyag visszahallgatása során egyaránt ráébredtünk, hogy állandóan módosítanunk és felül kellett írnunk azt, ahogyan az idő múlását észleljük. Megpróbáltuk hátrahagyni a hangszereink hagyományos szerepeiből fakadó hierarchiát, és demokratikusabb kiindulópontot találni, hogy mind az öten bármilyen módon szolgálhassuk a zenét. Az így megteremtődött zenei helyzetek túlelemzése és intellektualizálása helyett intuitív hozzáállást próbáltunk megvalósítani. Mivel a zenészek intuíciója törékeny, és más zenészek, illetve a közönség legfinomabb rezdülései is hatással vannak rá, úgy gondoljuk, hogy az improvizált zene a kortárs zene leginkább közösségi formája.”

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Ajánló


Négy különböző kultúrájú "öreglány" – őszinték, viccesek- igazi emberek, még most is ízig – vérig nők. Életük utolsó fejezetében, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!