Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Art for kids - Önarckép kollázs Picasso után szabadon - angol és magyar nyelvű foglalkozás 8-12 éves

Art for kids - Önarckép kollázs Picasso után szabadon - angol és magyar nyelvű foglalkozás 8-12 éves

Művészeti alkotás gyerekeknek angol nyelvtanulással az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén. Horváth Anna Róza képzőművész, vizuáliskultúra-tanár vezetésével változatos művészeti technikákkal és témákkal ismerkedhetnek meg a gyerekek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 13. szombat, 10:30

A foglalkozás során olyan önarcképet készítünk kartonból, vágással, festéssel, ragasztással, ami lehet, hogy igazolványképnek nem lenne jó, de mégis jól jellemez minket. Ihletet merítünk Picasso több nézőpontú portréiból, dadaista kollázsokból és a Jáky-gyűjteményben látható önarcképekből és portrékból.

Kezdő angolosokat is várunk, ugyanis a foglalkozás angol és magyar nyelven zajlik.

A programot 8-12 éves korosztály számára alakítottuk ki, így kérjük, ennek megfelelő korú gyermek számára váltsanak jegyet, hogy a foglalkozást minden résztvevő tudja élvezni!

Foglalkozás időtartama: 120 perc

Amíg gyermeke a foglalkozáson az önarckép készítést ismeri meg, tartson velünk egy tematikus sétára a Várkert Bazárban! A sétára önmagában nem, csak az Art for kids foglalkozással együtt lehet jegyet váltani.

 

A főváros ékszerdoboza - A Várkert Bazár, ahogy még sosem láttad tematikus séta 

Ismerd meg velünk Ybl Miklós egyik remekművének történetét az építésétől egészen napjainkig és gyönyörködj a lenyűgöző budapesti panorámában! Miért és hogyan épült a Várhegy keleti oldalán, a Duna-parton hosszan elnyúló impozáns, neoreneszánsz épületegyüttes? Sétánkon megismerjük a „főváros ékszerdobozának” nevezett Várkert Bazár tervezőjét, Ybl Miklóst, miközben alkotásának lenyűgöző részleteiben, csillogó Zsolnay-kerámiákban, művészien megformált kovácsoltvasakban, tökéletesen megfestett üvegablakokban és illatos rózsakertekben gyönyörködünk. Utunk során elmeséljük az épületegyüttes sorsát a születéstől a pusztuláson át egészen a rekonstrukcióig. Bemutatjuk, hogyan vált a helyszín középkori védműből szobrászgenerációk alkotóhelyévé, majd az Ifipark hangos évtizedei után a kultúra és művészet központjává és a főváros egyik legszebb panorámájú pihenőhelyévé.

A séta időtartama: kb. 60 perc

Indulás: a foglalkozás kezdete után, a Várkert Műhelytől, érkezés a Várkert Műhelyhez.

Kedvezményes jegyár a sétára: 2800/fő

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

A fiatal amerikai orgonaművész, Bryan Anderson a Pennsylvania Államban megrendezett 2023-as Longwood Gardens Nemzetközi Orgonaverseny nagydíjasa. „Briliáns” és „első osztályú” - így méltatta játékát a kritika.

Ajánló


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!