Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


ART Collector Workshop - Festmények gyakorlati megközelítése

ART Collector Workshop - Festmények gyakorlati megközelítése

Festmények gyakorlati megközelítése - Milyen elvek és gyakorlatok alapján határozzuk meg egy festmény eredetét, kvalitását?

 több

Ha egy festményről szeretnénk véleményt alkotni, milyen elvek és gyakorlati tapasztalatok révén kezdjünk hozzá? Milyen szakmai felkészültség, lexikális tudás szükséges a biztos ítéletünkhöz? Hogyan szerezhetjük meg mindezen képességeket menet közben? Ha egy festményt a kezünkbe fogunk, mik azok a technikai részletek, amelyeket elsődlegesen szemügyre veszünk, ezután milyen információk, tények alapján próbáljuk beazonosítani a képet? Hová helyezzük a már ismert festményt az alkotó életművében, tudunk-e különbséget tenni kvalitásos és gyenge alkotás között? Az örök visszatérő kérdés, felismerjük-e a hamis alkotást, vagy elfogadjuk-e azt eredetinek? Melyek a kis buktatók, árulkodó jelek, amik segítenek döntésünkben, a pontosabb meghatározásban? Minderre választ kaphatunk ennek az alkalomnak a végén.

Előadó: Hargitay D. Dávid - művészettörténész, festménybecsüs

Ajánló


Rúzsa Magdi Máté Péter- Artisjus- és kétszeres Fonogram díjas énekesnő.

ÉLETREVALÓK igaz történet