Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


A.P.Csehov – Kiss Csaba: De mi lett a nővel?

A.P.Csehov – Kiss Csaba: De mi lett a nővel?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 5. vasárnap, 17:30

A.P.Csehov – Kiss Csaba: De mi lett a nővel?

férfimese

A Gyulai Várszínház előadása

 

Szereplők:

Győrffy András,Jászai Mari-díjas

Kárp György,Bánffy Miklós-díjas

Szélyes Ferenc,Jászai Mari-díjas

 

Díszlet, jelmez: Szélyes Andrea

Rendező: Béres László

 

A kerettörténet szerint valamikor a XIX. század végén három ágrólszakadt színész elindul a végtelen, forró országúton Bikulina bankár estélyére. Útközben egyikük történeteket, pletyka-ízű sztorikat mesél a társasági élet egyik mitikus nőjéről, a bankár unokahúgáról, Irináról. A különös dramaturgiájú történetben szerelmek és csalódások, kivégzések és foghúzások, öngyilkosságok és ellenvonatok kavarognak Irina Bikulina ártatlan, mégis felkavaróan buja, szenvedélyes alakja körül.

A történet örök – három férfi mesél egy nőről. Három férfi, három színész, három utazó. És egy látszólag soha véget nem érő utazás – ha úgy tetszik, az élet színpadán.

Előadásunkban három, az élete zenitjén túl lévő erdélyi vándorszínész mesél, amelyben a nő az eltűnt ifjúságot, a régmúlt korokat és az emlékezés által szerzett boldogságot, a melankolikus és elégikus nyugalmat jelképezi. Mi az a mi a három idős csepűrágót összetartja? Az emlékezés, az egymásnak mesélés gesztusa. Vagy a színház.

Egy biztos: mindannyiunkban él egy Irinia. Egy nő, valami, akire vagy amire emlékezni szeretnénk, mert az emlékeink tartanak életben minket.

„Kibontakozik a finom líraiság, de a vaskos, vásári hangok is jobban érvényesülnek, komikus és tragikus felhangok előzékenyen egymásba olvadnak, a végletek erősítik egymást, már szárnyal a három színészlegenda. Kezdenek olyanok lenni, mint amikor egy remek próbán mindenki nekiszabadul, akár féktelenül marháskodik, de közben igen komoly dolgokról is szó van, és ezek is jobban kibontakoznak attól, hogy sikerült a béklyóktól megszabadulni.”

 

Bóta Gábor beszámolója az Art7.hu oldalon a De mi lett a nővel? című előadásról – 2022. 08. 26.

https://art7.hu/szinhaz/kiss-csaba-de-mi-lett-a-novel-gyulai-varszinhaz/

 

 

Ajánló


2023. május 12-én egy felejthetetlen koncert élmény része lehet, aki az ország egyik legnevesebb színházába az Erkelbe látogat el. A…

Szente Vajk Legénybúcsúját 2022. februárjában tartják Kaposváron. A népszerű színművész, színpadi szerző és rendező egyik legnagyobb, a kritikusok által is…

Új magyar musical a Madách Színház színpadán!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!