Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Anima (Radnóti Tesla Labor)
4

Anima (Radnóti Tesla Labor)

Négy sematikus, fehér bábfigura életre kel, személyiséget kap, majd saját léte okát, az emberek/mozgatókhoz való viszonyát próbálja meg értelmezni. Az előadás jelenetei improvizációk alapján születtek meg, melyeknek mindennemű egyezése a valósággal csupán a véletlen műve.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 22. csütörtök, 20:00

Anima
emberekről és bábokról, emberekkel és bábokkal

Amikor megmozdítunk egy bábfigurát, azt mondjuk lelket adunk annak, animáljuk. A bábozás energia az élettelen és az élő között. Ezt az intim és izgalmas kapcsolatot feszegeti az Anima című előadás. Négy sematikus, fehér bábfigura életre kel, személyiséget kap, majd saját léte okát, az emberek/mozgatókhoz való viszonyát próbálja meg értelmezni. Tud-e egy báb érezni, ha csókolózik? Szerelembe eshet-e egy mozgatóval/emberrel? Mi történik, ha szeretkezni akar, de rájön, hogy nem terveztek neki nemiszervet? Mivel kevesebb és több, mint egy élő ember? Ki mozgat és ki írányít valójában?

A Színház-és Filmművészeti Egyetem harmadéves bábszínész osztálya ezekre a kérdésekre keresi a választ, miközben sajátos módon reflektál a báb műfajára.

Az előadás jelenetei improvizációk alapján születtek meg, melyeknek mindennemű egyezése a valósággal csupán a véletlen műve.

Játsszák:
Ács Petra, Bánky Sára, Bartha Bendegúz, Bartos Ágnes, Csarkó Bettina,
Csernák Norbert, Horgas Ráhel, Kedves Csaba, L.Nagy Attila, Podlovics Laura,
Szekeres Máté, Hrisztov Toma /Tóth Mátyás mv.

Zeneszerző: Szászi Petra, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem másodéves alkalmazott zeneszerző hallgatója

Kurzusvezető: Ellinger Edina

Korhatár: 16+

BEMUTATÓ: 2019. December 11.

Ajánlatunk


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!