Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Amaro Freitas Trio: Rasif

Amaro Freitas Trio: Rasif

„Úgy a kompozíciók, mint az improvizáció szempontjából a jazz és a brazil zene abszolút megragadó, vibráló és eredeti szintézise” The Wire

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. július 3. szerda, 20:00

„A brazil zongorista Amaro Freitas valami olyan egyedi módon közelít hangszeréhez, hogy az már-már megdöbbentő. (...) Kompozíciói bonyolult mintákba rendezett sejtekből épülnek fel, mintha a Nik Bärtsch Ronin-féle óramű-pontosságú funk kereszteződne a Matthew Shipp Trio légkalapács-erejű post-bopjával.” Philip Freeman - Downbeat

A brazil jazz új hangzásának megteremtésében úttörő szereppel bíró, bámulatos tehetségű fiatal zongorista, Amaro Freitas számára tengerparti szülővárosa, az ország észak-keleti részén lévő Pernambuco államban fekvő Recife, a maga különleges szellemével, meghatározó jelentőségű. Amaro erősen perkusszív játéka ugyanis éppannyira kötődik Pernambuco hagyományaihoz, a rabszolgaság korának cukornádültetvényein született afro-brazil maracatuhoz vagy a hatalmas intenzitású frevo és baião karneváli ritmusaihoz, mint Coltrane-hez, Parkerhez, vagy Monkhoz.

A Jean Elton bőgőssel és Hugo Medeiros dobossal megalapított Amaro Freitas Trio 2016-os debütáló lemeze, a Sangue Negro komoly kritikai fogatatásban részesült, melyet 2018-ban a zongorista városának népnyelvi elnevezését címéül választó Rasif követett. A lemez olyan, mint egy szerelmes levél észak-keleti szűkebb hazájának, melynek tradicionális ritmusait a jazz kifejezésmódjával tárja fel, neves honfitársai, Hermeto Pascoal, Egberto Gismonti és Moacir Santos legnehezebb műveire emlékeztetően bonyolult matematikai mintákat alkalmazva.

Közreműködik:
  • Amaro Freitas - zongora
  • Jean Elton - nagybőgő
  • Hugo Medeiros - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!