Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Általvető - Táncházról és társművészetekről Kő Boldizsárral

Általvető - Táncházról és társművészetekről Kő Boldizsárral

A sorozat első alkalmán az irodalom felé kalandozunk. Vendégünk Tompa Andrea, akivel Omerta című könyve kapcsán Sándor Ildikó beszélget.

Általvető - Táncházról és társművészetekről Kő Boldizsárral

Az átalvető a vállon hordott kettős tarisznya, egyik fele elöl, a másik hátul lóg – a Néprajzi Lexikon szerint. A mi általvetőnkbe sok minden belekerülhet: a néphagyomány és a társművészetek, az egykori paraszti életforma és napjaink kultúrája. Kérdések, válaszok, tudás, élmény.

Zöld Péter, Patkó Bandi,Szent László és Assisi Szent Ferenc játszótere

A Millenárison 1999-ben nyílt meg a Zöld Péter játszótér, melynek figuráit és egyedi játékeszközeit egy magyar népmese ihlette. Megálmodója és a megvalósítás kulcsszereplője Kő Boldizsár, aki munkatársaival az azóta eltelt időben több tematikus játszóteret, színes, festett köztéri szobrot készített. Az ő keze munkáját dicséri a többi közt a Kecskeméti Népmese játszótér, a Skanzen játszótere a pesti Benczúr-kerti és a Pécs környéki Patkó Bandis játszótér is.

Munkásságáról, a néphagyományhoz való kapcsolatáról beszélgetünk az Általvető sorozat októberi műsorában.

Házigazda: dr. Sándor Ildikó

Ajánló


Sacra Infantilia Póka Mihály harmadik típusú találkozásai az ibrányi éjszakában.

A Recirquel az idei téli szezonban új, az év végi ünnepek hangulatát idéző produkcióval jelentkezik.

Kocsmaária sok nevetéssel és sírással.