Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Alexander Melnyikov és a Cuarteto Casals / 3 ( Beethoven plusz )

Alexander Melnyikov és a Cuarteto Casals / 3 ( Beethoven plusz )

Beethoven: 32. (c-moll) zongoraszonáta, op. 111
Sosztakovics: 8. (c-moll) vonósnégyes, op. 110
SZÜNET
Beethoven: 13. (B-dúr) vonósnégyes, op. 130 és Nagy fúga, op. 133

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 4. vasárnap, 19:00

Alexander Melnyikov (zongora)
Cuarteto Casals: Vera Martínez Mehner, Abel Tomàs Realp (hegedű), Jonathan Brown (brácsa), Arnau Tomàs Realp (cselló)

Beethoven Sosztakovicsra gyakorolt hatására zenetörténészek, előadóművészek és koncertszervezők is felfigyeltek. Nem véletlen tehát, hogy a világ koncerttermeiben, legyen szó zenekari hangversenyről vagy kamaraestről, a Beethoven–Sosztakovics műsor az egyik leggyakoribb kombináció, ráadásul könnyű olyan darabokat találni, melyek kölcsönösen reflektálnak egymásra. A rendkívül expresszív c-moll vonósnégyes Sosztakovics egyik leginkább beethoveni kompozíciója. Merész kontrasztok, szélsőséges gesztusok jellemzik, miközben az egész darab egyetlen zenei gondolat körül forog. Ehhez társul a koncerten Alexander Melnyikov előadásában Beethoven utolsó, 1922-ben készült, szintén c-moll zongoraszonátája, valamint két kései Beethoven-mű. A Nagy fúgát Beethoven eredetileg a B-dúr vonósnégyes fináléjának szánta. Később aztán belátta, hogy a tétel méretei meghaladják egy zárótétel kereteit, ezért új finálét komponált az op.130-as műhöz. Ezúttal azonban a Cuarteto Casals előadásában a vonósnégyes végső befejezése után az eredeti finálét is hallhatjuk.

Ajánlatunk


Az egyik legismertebb magyar gyerekszerző, Berg Judit gondozásában és Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat mesesorozat színházi adaptációja, amely 2009 óta az egyik legkedveltebb mese a kisgyermekek körében.

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Nagyszabású, exkluzív koncerttel érkezik tavasszal a Várkert Bazár színpadára a kivételes tehetségű, nemzetközileg is elismert énekesnő Király Linda és a…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!