Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


A szenvedélyes barokk - Rosella régizene együttes

A szenvedélyes barokk - Rosella régizene együttes

A Rosella régizene együttes két furulya – viola da gamba – csembaló hangszerösszeállításával Magyarországon egyedülálló, de külföldön is ritkaságnak számít. Tagjai különböző formációkban már játszottak együtt, kizárólag triószonátákra specializálódott együttesüket 2013-ban hozták létre.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 14. szerda, 18:00

A műsorban szereplő lengyel és olasz korabarokk, francia és német nagybarokk szerzők triószonátái hűen tükrözik az együttes lendületes, érzelemmel teli temperamentumát. Összeállításukban a magas, harsány, valamint a lágy dallamokat idéző mélyebb hangfekvésű művek egyaránt megjelennek, bemutatva a szenvedélyes barokk zene több arcát.

Műsoron:
M. Cazzati: Passacaglia
M. Mielczewski: Canzona a tre
D. Castello: Sonata terza
D. Purcell: g-moll triószonáta
G. Ph. Telemann: 12. Párizsi quartett: Chaconne (Kállay Gábor átirata)
L.-A. Dornel: D-dúr szvit
A. Vivaldi: g-moll triószonáta
M. Cazzati: Ciaccona
M. Uccellini: Aria sopra la Bergamasca

ROSELLA RÉGIZENE EGYÜTTES:
Molnár Andrea – furulya, művészeti vezető
Kállay Katalin – furulya
Szabó Zsolt – viola da gamba
Várallyay Ágnes – csembaló


Az újhutai és az erdőhorváti program együttesen elérhető Sárospatakról a kirándulóbusszal vagy saját kocsival. A busz 15.00 órakor indul Sárospatakról, a Hotel Bodrog parkolója mellől.

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!