Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


A szakrális építészet szimbólumrendszere

A szakrális építészet szimbólumrendszere

Az ember ősi késztetése, hogy házat építsen, – eredeti lakhelyéről, a szakrális égi rend világáról hordozott emlékének, – tudomásbeli lenyomataként értelmezhető. Az archetípus bizonyos korokon és kultúrákon át változatos formában nyilvánította meg önmagát.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 18. kedd, 17:30

Folytatódik a 2013-ban életre hívott és azóta is működő “Ecsetvonások – művészettörténeti előadássorozatunk”, ám idén kicsit más szemszögből közelítjük meg a képzőművészeti és építészeti alkotásokat.

Révi Norbert szobrászművész és Verebes György Munkácsy-díjas festőművész, a szolnoki Művésztelep alkotói lesznek az előadóink.

A tavaszi előadássorozat állomásai:

A szakrális építészet szimbólumrendszere.
(2020.02.18. kedd 17.30)

Az ember ősi késztetése, hogy házat építsen, – eredeti lakhelyéről, a szakrális égi rend világáról hordozott emlékének, – tudomásbeli lenyomataként értelmezhető. Az archetípus bizonyos korokon és kultúrákon át változatos formában nyilvánította meg önmagát. Mindez, szigorúan véve olyan geometriai szimbolizmust követelt, ami az értelmezések tagolt és gazdag tárháza ellenére is közvetlenül eredetére mutatott. Következésképpen ébresztőleg hatott minden értő-és hívő lélek számára. A szimbólumok megfelelő olvasásán keresztül újra lehetőség nyílhat olyan szellemi állapotok elérésére, amik közelebb vihetnek azon művek sorához, amelyek időfeletti értelemben őrzik ezt az ősi szent tudást: – életről, halálról, az ember és Isten kapcsolatáról.
Előadó: Révi Norbert szobrászművész

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!